Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο κολοσσός State Street και η Pure Digital δημιουργούν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο bitcoin στον κόσμο

Ο κολοσσός State Street και η Pure Digital δημιουργούν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο bitcoin στον κόσμο
«Οι τράπεζες μάς λένε ότι δεν μπορούν να αγνοήσουν τη ζήτηση των πελατών για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και συνειδητοποιούν ότι είναι μια αγορά στην οποία πρέπει να μπουν» δήλωσε η Lauren Kiley, διευθύνουσα σύμβουλος της Pure Digital
Σχετικά Άρθρα

Στην αγορά των κρυπτονομισμάτων εισέρχεται ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, η State Street, μετά τη σύναψη συμφωνίας δανεισμού της τεχνογνωσίας της σε εταιρεία διενέργειας ψηφιακών συναλλαγών.
Πιο συγκεκριμένα, η State Street πρόκειται να συνεργαστεί με τη Pure Digital, μια start-up που φιλοδοξεί να δημιουργήσει το μεγαλύτερο -και πλέον θεσμικό- ανταλλακτήριο για το bitcoin.
Η νέα πλατφόρμα Currenex των State Street και Pure Digital θα προσφέρει τη δυνατότητα υλοποίησης συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα σε επενδυτές μέσω των υφιστάμενων τραπεζικών σχέσεών τους.
Το κυοφορούμενο ανταλλακτήριο πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στα «μέσα του 2021».

Pure Digital…

Ο David Newns, επικεφαλής Υπηρεσιών στη State Street Global Markets, δήλωσε ότι η τεχνολογία της πλατφόρμας συναλλαγών Currenex θα «ταιριάξει τέλεια στην ψηφιακή αρένα».
Η πλατφόρμα της Pure Digital ιδρύθηκε από τον Campbell Adams, έναν βετεράνο των αγορών συναλλάγματος με την υποστήριξη μιας κοινοπραξίας δώδεκα τραπεζών το 2014.
«Οι τράπεζες μάς λένε ότι δεν μπορούν να αγνοήσουν τη ζήτηση των πελατών για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και συνειδητοποιούν ότι είναι μια αγορά στην οποία πρέπει να μπουν» δήλωσε η Lauren Kiley, διευθύνουσα σύμβουλος της Pure Digital.
Η απόφαση της State Street λαμβάνει χώρα λιγότερο από μια εβδομάδα προτού η Coinbase, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, ενταχθεί στον δείκτη Nasdaq.
Η είδηση για το ανταλλακτήριο της Pure Digital είναι η τελευταία σε μια σειρά ανακοινώσεων από μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρείες που ερευνούν τις δυνατότητές τους στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Η Northern Trust και η Standard Chartered συνήψαν συμφωνία συνεργασίας τον Δεκέμβριο για να προσφέρουν υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων μέσω μιας εταιρείας που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Bank of New York Mellon ακολούθησε τον Φεβρουάριο με την ανακοίνωσή της ότι θα προσφέρει στους πελάτες υπηρεσίες κρυπτογράφησης, ενώ η Goldman Sachs και η Morgan Stanley ενεργοποίησαν εκ νέου γραφείο συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης