Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα θα δούμε εάν θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Γεραπετρίτης: Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα θα δούμε εάν θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις
Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει πριν το Πάσχα είπε ο κ.Γεραπετρίτης
Σχετικά Άρθρα

Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα θα δούμε εάν θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι άλλο που πρόκειται να ανοίξει.
«Σε αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν διαφαίνεται κάτι το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει πριν το Πάσχα.
Είναι προφανές ότι έχουμε ακόμη αρκετό χρόνο μέχρι τότε, έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι το Πάσχα για να δούμε τι άλλο μπορεί να υπάρξει.
Γυμνάσια και Δημοτικά μετατίθενται για μετά το Πάσχα, η εστίαση για μετά.
Θα δούμε επί τη βάσει των επίκαιρων επιδημιολογικών δεδομένων και με βάση την εισήγηση της επιτροπής το κατά πόσο θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα, μια απόφαση που θα ληφθεί λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος υποστήριξε πως πάγια θέση της κυβέρνησης είναι να ακούει και να αποδέχεται τη θέση της πλειοψηφίας των ειδικών.

Έχουμε τη χειρότερη επίδοση σε ότι αφορά τα ανοιχτά σχολεία

«Ορισμένοι θεωρούν ότι θα πρέπει να είμαστε αρκετά προστατευτικοί με τις νεότερες ηλικίες.
Όμως, η αντίθετη άποψη που πρυτάνευσε και ορθώς κατά την άποψή μου, το πρώτο και βασικό είναι ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν διατηρήσει τα σχολεία ανοιχτά.
Ακόμη και με πολύ χειρότερα επιδημιολογικά δεδομένα τα σχολεία έμειναν ανοιχτά, δεν υπάρχει καμία ιδιαιτερότητα στην Ελλάδα.
Έχουμε τη χειρότερη επίδοση σε ό,τι αφορά στα ανοιχτά σχολεία και η αλήθεια είναι - δεν χρειάζεται να έχουμε καμία ιδιαίτερη τεκμηρίωση σε αυτό - ότι αυτό συμβάλλει στην όσο το δυνατόν (μεγαλύτερη) επιβάρυνση της ψυχικής υγείας των παιδιών.
Και, μπορεί η τηλεκπαίδευση να έχει λειτουργήσει καλά, αλλά έχει φθάσει στο σχετικό της όριο, τα παιδιά θα πρέπει να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον» είπε ο κ.Γεραπετρίτης, αναφέροντας ότι το ζήτημα δεν είναι μόνον γνωσιολογικό - είναι γνωσιολογικό για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, που έχουν μπροστά τους πανελλαδικές, - αλλά και ψυχικής υγείας.
Αναφορικά με τα self tests, «με το πολλαπλό αυτοδιαγνωστικό τεστ που θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα από τα παιδιά, και ελέγχουμε την πανδημία και - για μένα είναι πολύ κρίσιμο αυτό - διοχετεύουμε τα παιδιά σε νόμιμα και ελεγχόμενα περιβάλλοντα» υπογράμμισε ο κ.Γεραπετρίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης