Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανοίγουν με ενστάσεις και διπλά self test τα λύκεια στις 12 Απριλίου - Χάνεται και το φετινό Πάσχα

Ανοίγουν με ενστάσεις και διπλά self test τα λύκεια στις 12 Απριλίου - Χάνεται και το φετινό Πάσχα
Διπλά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς - Πώς θα γίνεται η διαδικασία
Σχετικά Άρθρα

(upd8) Με διπλά self test – κάθε Δευτέρα και Πέμπτη – σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα ανοίξουν τα λύκεια σε όλη την Ελλάδα από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, εξέλιξη που σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα, η οποία όμως εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από την εξαιρετικά βεβαρημένη επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Είναι χαρακτηριστικό πως χθες Τετάρτη 7/3 καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ εισαγωγών (670 εκ των οποίων οι 323 στην Αττική) στα νοσοκομεία, με τους νοσηλευόμενους να ανέρχονται σε 5.486 και με τους διασωληνωμένους να υπολογίζονται στους 749.
Μάλιστα, ενδεικτικό της τεράστιας πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ, είναι ότι – σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ – υπάρχουν τουλάχιστον 66 ασθενείς με μηχανική υποστήριξη αναπνοής εκτός ΜΕΘ.
Αν και το υπουργείο Υγείας δίνει και αυτό τη δική του μάχη, προσθέτοντας συνεχώς κλίνες στο σύστημα και ορίζοντας νοσοκομεία ως αποκλειστικά για ασθενείς covid, είναι προφανές πως με τόσα κρούσματα και εισαγωγές ασθενών, το σύστημα εξακολουθεί να λειτουργεί στα όρια του τόσο στην Αττική όσο όμως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, και κυρίως στη Μακεδονία, όπου τα τελευταία 24ωρα υπάρχει αγωνία για τον αριθμό των μολύνσεων.
Υπό αυτά τα δεδομένα που δείχνουν ότι το γ’ κύμα της επιδημίας είναι σε κορύφωση, οι ειδικοί αποφάσισαν – με διχογνωμία, μια και από τους 29 που ψήφισαν, υπέρ ήταν οι 18 - να ανοίξουν τα λύκεια από τις 12/4 θέτοντας ως προϋπόθεση τη διεξαγωγή self test, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από σήμερα 8/4 στα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων και από αύριο Παρασκευή 9/4 σε όλη την χώρα.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια απόφαση που προβληματίζει αφενός γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πολύ υψηλός και το ΕΣΥ είναι ήδη εξαιρετικά βεβαρημένο και αφετέρου γιατί ακόμα δεν έχει περάσει ο απαιτούμενος χρόνος που πάντα ήθελαν οι επιστήμονες προκειμένου να δουν ποιο είναι το αποτύπωμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου στην επιδημία.
Άλλωστε οι ειδικοί αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την χώρα, τη στιγμή που την περασμένη εβδομάδα απέκλεισαν τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου λόγω της ιδιαίτερα ανησυχητικής πορείας της επιδημίας σε αυτές τις περιοχές.
Οι ειδικοί αναγνωρίζουν ότι οι αποφάσεις αυτές ενέχουν ρίσκο και μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση κρουσμάτων, κάτι που δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά για το κατά πόσο οι πολίτες θα μπορούν να εορτάσουν το φετινό Πάσχα με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με πέρσι.
Αν όμως αναλογιστεί κανείς, ότι το καλό σενάριο – σύμφωνα με τους ειδικούς - είναι να έχουμε 2.000 κρούσματα το Πάσχα και περίπου 900 διασωληνωμένους, τότε οι ελπίδες για ένα «κανονικό Πάσχα» μάλλον απομακρύνονται.

Κεραμέως: Δεν θα ανοίξουν πριν το Πάσχα δημοτικά και γυμνάσια

Τη θέση ότι δεν θα ανοίξουν πριν το Πάσχα τα δημοτικά και τα γυμνάσια διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά την απόφαση να ανοίξουν τα λύκεια στις 12 Απριλίου.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Κεραμέως είπε πως δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν από το Πάσχα οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης.
«Η αρχή έγινε με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων, αλλά στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες να γίνεται βήμα - βήμα.
Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα.
Για αυτό και έως την περίοδο του Πάσχα θα συνεχιστεί κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις υπόλοιπες ηλικίες.
Άλλωστε, τα Λύκεια έχουν μείνει κλειστά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και οι μαθητές της Γ' Λυκείου ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις» είπε η κα.Κεραμέως.
Για την επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια από τη Δευτέρα εξήγησε ότι οι μαθητές θα επιδεικνύουν στον καθηγητή βεβαίωση αρνητικού self test που θα τυπώνεται από την ειδικη πλατφόρμα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για χειρόγραφη δήλωση.
Για την αξιοπιστία της χειρόγραφης δήλωσης, η κα. Κεραμέως έκανε λόγο για ατομική ευθύνη.
Υπενθυμίζεται πως από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα λύκεια με μέτρα και υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Λινού: Τι θα γίνει εάν ένα self test μαθητή είναι θετικό; - Κλείνει η τάξη, το σχολείο;

Για κενό στο πρωτόκολλο σχετικά με τα self test και την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία έκανε λόγο η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού με αφορμή το άνοιγμα των λυκείων από τις 12 Απριλίου.
Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του Open η κα.Λινού διερωτήθηκε για το εάν υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο που προβλέπει τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπάρξει ένα θετικό τεστ σε ένα σχολείο.
«Τα διπλά self test εφόσον λειτουργήσουν σωστά σίγουρα θα βοηθήσουν αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξει ένα θετικό test.
Κλείνει αμέσως το σχολείο;
Κλείνει η τάξη;
Νομίζω ότι αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.
Υπάρχει ένα κενό στο πρωτόκολλο.
Τι θα συμβεί κατά το διάστημα που ένα self test βγει θετικό, μέχρι να έχουμε και το αποτέλεσμα του δεύτερου test, το οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα είναι rapid ή μοριακό.
Το παιδί αυτό πριν βγει θετικό θα έχει έρθει σε επαφή με όλα τα παιδιά της τάξης του.
Η άποψή μου είναι ότι πρέπει εάν υπάρξει θετικό τεστ να σταματά αμέσως η λειτουργία της τάξης και να γίνεται άμεση εξέταση τουλάχιστον όλου του τμήματος» είπε η κα.Λινού.
Όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας η κα.Λινού τόνισε ότι υπάρχει σταθεροποίηση αλλά είναι υψηλά τα νούμερα.
«Έχουμε μία σταθεροποίηση αλλά είναι υψηλή.
Το ότι χθες ήταν καταγράφηκαν λιγότερα θετικά κρούσματα δεν σημαίνει πως είχαμε μείωση διότι είχαμε και 20.000 λιγότερα τεστ.
Τα κρούσματα δεν αυξάνονται αλλά είναι σταθερά υψηλά και είμαστε σταθερά σε κατάσταση συναγερμού» υπογράμμισε η κα.Λινού.

Εξαδάκτυλος: Τη Μεγάλη Δευτέρα θα δούμε την επίπτωση από το άνοιγμα των λυκείων

Τη θέση πως τη Μεγάλη Δευτέρα θα δούμε την επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας από το άνοιγμα των λυκείων διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Εξαδάκτυλος είπε πως διαφωνεί με το άνοιγμα των λυκείων γιατί υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του ιού και μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ.
«Ειδικότερα στη Β. Ελλάδα φαίνεται να αυξάνεται.
αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου περίπου στις 20 Απριλίου.
Η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία» υπογράμμισε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του και για τα self test.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ο φόβος να μη δηλώνονται τα αληθή αποτελέσματα των τεστ, είπε ότι «είναι κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω».
«Είναι μια δυσάρεστη διαδικασία ο τρόπος δειγματοληψίας και υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνεται σωστά, δηλαδή να μη χρησιμοποιείται κατάλληλα η μπατονέτα.
Δεν είναι και απολύτως ασφαλές το αποτέλεσμα των self test, αφού έχουν μειωμένη ευαισθησία» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, υποστηρίζοντας πως πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ως προς το άνοιγμα για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα όχι όπως πέρσι.

Από σήμερα 8/4 στα φαρμακεία τα self test – Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί

Τον επιταχυνόμενο εμβολιαστικό ρυθμό επεσήμανε ο κ. Κικίλιας, με ρεκόρ εμβολιασμών (59.969) την Τρίτη 6 Απριλίου.
Οι χθεσινοί 57.305 εμβολιασμοί έσπασαν το φράγμα των 2 εκατομμυρίων (2.003.644).
Ο υπουργός τόνισε την αισιοδοξία που γεννά η εξέλιξη της εμβολιαστικής εκστρατείας, εκτιμώντας ότι έως το τέλος του Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στη μάχη με την πανδημία.
Σύμφωνα με τους πίνακες που εστάλησαν στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κομισιόν, η χώρα μας αναμένεται να έχει παραλάβει μέχρι το τέλος Ιουνίου 10.940.401 δόσεις εμβολίων.
«Η υγειονομική νίκη διαφαίνεται στον ορίζοντα», σχολίασε ο κ. Κικίλιας και ανέφερε τη διπλή μάχη που δίνεται για τον ασφαλή και οργανωμένο εμβολιασμό αφενός και, κυρίως, για τη φροντίδα και θεραπεία των ασθενών αφετέρου.
Στο δεύτερο μέτωπο της μάχης αναμένεται να συμβάλουν ουσιαστικά τα self test, τα οποία θα συντελέσουν στον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊου, μειώνοντας έτσι τη διασπορά.
Τα τεστ θα διατίθενται στα φαρμακεία αποκλειστικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους, ενώ η πλατφόρμα καταχώρισης των αποτελεσμάτων (https://self-testing.gov.gr/) βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.
Η είσοδος θα επιτρέπεται στην παραπάνω ομάδα με τη χρήση ΑΜΚΑ.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Το εργαλείο των self test αποτελεί και το κλειδί για το άνοιγμα των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα, δεδομένου πως έχουν μείνει κλειστά δυσανάλογα πολύ καιρό και ενόψει των Πανελληνίων εξετάσεων, όπως είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Παράλληλα, θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα προστασίας στα οποία περιλαμβάνονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, εκ περιτροπής διαλείμματα για τους μαθητές, αντισηπτικά, απολυμάνσεις και καλός αερισμός.
Επιπλέον προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα σημαντικό, προληπτικό μέτρο: η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.
Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.
Το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, μία διαδικασία που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων.

Τα βήματα είναι τα εξής:

  • Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου από αύριο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ.
  • Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.
  • Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό

  • Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.
  • Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.
  • Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό

  • Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

  • Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Ήδη έχει αποσταλεί στα φαρμακεία και δοθεί στη δημοσιότητα επεξηγηματικό υλικό καθώς και σχετικό βίντεο για κατατοπιστική ενημέρωση όλων.

Προτεραιοποιήσαμε το άνοιγμα των Λυκείων για δύο βασικούς λόγους:

  • γιατί παραμένουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
  • γιατί όπως ξέρετε πλησιάζουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Πώς λειτουργεί το λιανεμπόριο από 5/4

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση με τα μέτρα για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου που θα ισχύσουν από Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00.
Το λιανεμπόριο στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου θα λειτουργήσει ως εξής:
-Με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) κατόπιν ραντεβού και
-Με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click inside).

Οδηγίες

Ειδικότερα, θα πρέπει να υπάρχει καταχώρηση της παραγγελίας/ραντεβού από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία), ή του ραντεβού, είτε μηνύματος SMS που φέρει τα εξής στοιχεία: επωνυμία, διεύθυνση και ΑΦΜ της επιχείρησης, καθώς και το χρονικό διάστημα παραλαβής.
Η παραλαβή θα πρέπει να γίνει από ένα άτομο και μόνο και η πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.
Κατά την παραλαβή εκτός καταστήματος (click away) θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών, ο μέγιστος αριθμός των ατόμων στην αναμονή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 9 άτομα και ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής θα πρέπει να είναι μάξιμουμ 10 λεπτά.
Στην περίπτωση αγοράς και παραλαβής εντός καταστήματος (click inside), η επιχείρηση υποχρεούται να αναρτά με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο τον μέγιστο αριθμό καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος τηρουμένης της αναλογίας ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με μέγιστο αριθμό τα 20 άτομα.

Το ωράριο λειτουργίας

Σε ο,τι αφορά στο ωράριο, προβλέπεται προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο και απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Σημειώνεται ότι, για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, διατηρείται η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου shops in a shop.
Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά καταστήματα και τα εκπτωτικά χωριά εξαιρουμένων των φαρμακείων και των σούπερ μάρκετ τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.
Ωστόσο, προβλέπεται το άνοιγμα των mall και των outlet σε «κόκκινες» περιοχές. Η εν λόγω απόφαση δεν αφορά την Αττική και όλες τις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο».

Διευκρινίσεις για τις θαλάσσιες μετακινήσεις – Οι λόγοι που επιτρέπονται, οι εξαιρέσεις

Απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε τύπου πλοίου και σκάφους και της λειτουργίας πορθμείων για τη μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης, από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντιστρόφως, καθώς και μεταξύ των νησιών της χώρας, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Σχετικές διευκρινίσεις δίνει το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή, αναφέροντας ότι εξαιρείται η κυκλοφορία πλοίων και σκαφών προς τον σκοπό μεταφοράς επιβατών δια θαλάσσης για συγκεκριμένους λόγους.

Στους 8.607 οι νεκροί

Στους 8.607 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Τα νέα 7/4 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.445, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 285.015, εκ των οποίων 51,4% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.711 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
merap.jpg
To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0,96 (95%Crl: 0,4 - 1,54).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.607 θάνατοι.
Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (χθες 751).
merap2.jpg
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
To 84,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.805 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 524 (ημερήσια μεταβολή -0,38%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 517 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0,2 έως 103 έτη).
xartis7_4.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης