Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη ανησυχία στην ΕΕ για τη ρωσική κινητικότητα στα σύνορα με την Ουκρανία

Μεγάλη ανησυχία στην ΕΕ για τη ρωσική κινητικότητα στα σύνορα με την Ουκρανία
Ο κ. Borrell ανήγγειλε ότι θα συζητήσει με τον επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας και τους υπουργούς Εξωτερικών των 27 χωρών μελών της ΕΕ στο προσεχές συμβούλιο Eξωτερικών υποθέσεων
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη είναι η ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κινητικότητα των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.
«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα γύρω από την Ουκρανία», ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Borrell έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, τον Dmytro Kuleba.
Εξέφρασε ακόμη την «ακλόνητη υποστήριξη της ΕΕ στην εθνική κυριαρχία και στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».
Ο κ. Borrell ανήγγειλε ότι θα συζητήσει με τον επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας και τους υπουργούς Εξωτερικών των 27 χωρών μελών της ΕΕ στο προσεχές συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων τον Απρίλιο.
Το Κίεβο κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα τη Μόσχα ότι συγκεντρώνει στρατεύματα στα βόρεια και στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, καθώς και στη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014.
Το Κρεμλίνο δεν αρνήθηκε τις πρόσφατες κινήσεις στρατευμάτων, αλλά επέμεινε ότι «δεν απειλούν κανέναν».
Η ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 13.000 ανθρώπους από το 2014, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Οι δυτικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του νέου προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, τονίζουν πως παραμένουν στο πλευρό του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης