Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Από αυτήν την εβδομάδα τα self test για να ανοίξουν τα λύκεια – Προτεραιότητα σε μαθητές, καθηγητές

Σκέρτσος: Από αυτήν την εβδομάδα τα self test για να ανοίξουν τα λύκεια – Προτεραιότητα σε μαθητές, καθηγητές
Νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το Πάσχα υποστήριξε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως εντός της εβδομάδας θα αρχίσει η διάθεση των self test με την προτεραιότητα να δίνεται στους μαθητές και στους καθηγητές προκειμένου να ανοίξουν τα λύκεια από την ερχόμενη εβδομάδα διατύπωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκέρτσος υπογράμμισε ότι η επιστροφή των μαθητών στη δια ζώσης εκπαίδευση θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα εκ νέου από την Επιτροπή των Ειδικών και την υπουργό Παιδείας.
Όσον αφορά τα self test είπε ότι την Τετάρτη θα έχει τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα όπου θα δηλώνονται τα αποτελέσματα.
Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα γίνεται επιβεβαίωση με δωρεάν rapid test, ενώ εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό το παιδί θα πηγαίνει στο σχολείο με βεβαίωση κηδεμόνα, τυπωμένη ή χειρόγραφη.
Ερωτηθείς για το Πάσχα, ο κ.Σκέρτσος υποστήριξε ότι είναι ακόμα νωρίς να γίνει η συζήτηση, ενώ απάντησε «θα το δούμε», στην ερώτηση αν θα επιτραπεί σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί να πάνε στα χωριά τους.
Για τον τουρισμό τόνισε ότι δεν θα είναι υποχρεωτική η καραντίνα για τους τουρίστες καθώς όσοι έρχονται θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα διαθέτουν αρνητικό τεστ, υποστηρίζοντας πως αν βρεθούν θετικοί σε ελέγχους που θα γίνονται σε αεροδρόμια τότε θα μπαίνουν σε καραντίνα.
Για την απόφαση να ανασταλεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, σημείωσε ότι η πανδημία είναι μια απολύτως δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση, αναφέροντας πως την Τετάρτη ανακοινώθηκε το άνοιγμα ωστόσο στο τέλος της εβδομάδας ήρθαν τα στοιχεία που έδειχναν μια αλματώδη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία στις συγκεκριμένες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης