Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Λιβύη η επίσκεψη Μητσοτάκη - Πάνω από 50 χιλ. εμβόλια ημερησίως

Πελώνη: Επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Λιβύη η επίσκεψη Μητσοτάκη - Πάνω από 50 χιλ. εμβόλια ημερησίως
Δίνουμε βαλβίδες αοπσυμπίεσης στην κοινωνία για καλύτερη εφαρμογή των μέτρων είπε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Στην αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη Λιβύη αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία έκανε λόγο για επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών.
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια θα επισκεφθεί αύριο τη Λιβύη.
Η επίσκεψη η οποία θα επισφραγίσει και την επαναλειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των σχέσεων με τη γειτονική χώρα.
Η Ελλάδα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση και είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθειά της να οδηγήσει τη χώρα σε αξιόπιστες και συμπεριληπτικές εκλογές και κατά συνέπεια στην πολιτική ομαλότητα και την ανασυγκρότηση.
Η επαναλειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη και η επανασύσταση του γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη θα συμβάλουν σημαντικά στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς ιδίως μάλιστα στην ενέργεια, τις κατασκευές, στην ασφάλεια με σημαντικές προοπτικές στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις» υποστήριξε η κα.Πελώνη, η οποία αναφέρθηκε και στην άρση περιοριστικών μέτρων.

Σημαντικό η Λιβύη να απαλλαγεί από βαρίδια

«Προσβλέπουμε ότι η νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών θα γραφτεί πάνω στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και της καλής πίστης.
Είναι σημαντικό για τη Λιβύη στη νέα αυτή εποχή να απαλλαγεί από βαρίδια που την τραβούν προς τα κάτω όπως η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στο έδαφός της.
Αλλά και από κείμενα που είναι και ανυπόστατα και παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.
Η Ελλάδα δηλώνει την ετοιμότητά της να στηρίξει τη Λιβύη και τους Λίβυους με όλους τους τρόπους, τόσο στο διμερές όσο και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» υποστήριξε η κα.Πελώνη.

Δίνουμε βαλβίδες αποσυμπίεσης

«Ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής των ειδικών η κυβέρνηση αποφάσισε - την περασμένη Τετάρτη - το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε ολόκληρη τη χώρα, με ραντεβού, από σήμερα Δευτέρα.
Με συμμάχους την βελτίωση του καιρού, την πρόοδο του εμβολιασμού και την αξιοποίηση - από αυτή την εβδομάδα - των self test, δίνει βαλβίδες αποσυμπίεσης στην κοινωνία για καλύτερη εφαρμογή των μέτρων.
Αποφάσισε ακόμη την άρση των περιορισμών στις διαδημοτικές μετακινήσεις κατά τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να δοθεί ανάσα στους πολίτες με ταυτόχρονη τήρηση των μέτρων» τόνισε η κα.Πελώνη , η οποία ωστόσο ανέφερε ότι «η τάση ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και ο σοβαρός κίνδυνος τεράστιας πίεσης στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης οδήγησε την Επιτροπή στην απόφαση να εισηγηθεί στην κυβέρνηση την αναστολή, για μία εβδομάδα, του ανοίγματος των καταστημάτων στις τρεις αυτές περιοχές».
Η κα.Πελώνη αναφέρθηκε και στα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση και στα ποσά που θα δοθούν ως αποζημίωση ειδικού σκοπού στις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές κατά τη διάρκεια του Απριλίου.

Πάνω από 50.000 εμβολιασμοί την ημέρα

Η κα.Πελώνη υποστήριξε ότι τον Απρίλιο αναμένεται να γίνουν σχεδόν 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, σχεδόν όσοι έχουν γίνει έως από σήμερα.
Όπως είπε, τον Μάιο και τον Ιούνιο, η Ελλάδα θα έχει στη διάθεση της ακόμα περισσότερα εμβόλια.
«Από σήμερα, ο μέσος αριθμός εμβολιασμών ανά ημέρα αναμένεται να ξεπερνά τους 50.000» τόνισε η κα.Πελώνη, επισημαίνοντας ότι «|έχουν ήδη αυξηθεί στα 1.073 τα εμβολιαστικά κέντρα, δηλαδή 55 περισσότερα από τα 1.018 που είχαν αρχικά ανακοινωθεί και υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για πολύ περισσότερους εμβολιασμούς ανάλογα με τις ροές που φτάνουν στη χώρα μας».

Δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες

Παράλληλα η κα.Πελώνη αναφέρθηκε και στα self test, τα οποία θα διανέμονται δωρεάν - τέσσερα κάθε μήνα - σε όλους τους πολίτες.
«Θα αρχίσει σταδιακά η παράδοση στα φαρμακεία, αρχικά των αστικών κέντρων.
Στόχος είναι έως το τέλος της εβδομάδας να διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας επαρκείς ποσότητες για να προμηθεύσουν σε πρώτη φάση τους μαθητές λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς.
Στην συνέχεια θα υπάρξει επέκταση της διάθεσης τους στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και μετά στους συμπολίτες μας άνω των 67, που έχουν ήδη θωρακιστεί, σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό» είπε η κα.Πελώνη, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση, τα self test συνιστούν συμπληρωματικό μέσο έγκαιρης διάγνωσης και δεν υποκαθιστούν τους ελέγχους που γίνονταν και εξακολουθούν να γίνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης