Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Λάθος η άρση των περιοριστικών μέτρων για τον Covid

Καπραβέλος: Λάθος η άρση των περιοριστικών μέτρων για τον Covid
Σε όλη την Ελλάδα δεν γίνεται καλή διαχείριση των κρουσμάτων, με την έννοια της ανίχνευσης, της ιχνηλάτησης και της απομόνωσης τονίζει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου»
Σχετικά Άρθρα

Λάθος χαρακτήρισε την άρση των περιοριστικών μέτρων ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μάχη, που δίνει το ΕΣΥ απέναντι στην πανδημία.
«Το ‘Παπανικολάου είναι βαρόμετρο για τη Θεσσαλονίκη και όλη τη βόρεια Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Καπραβέλος στο Mega, προσθέτοντας πως το προσωπικό του νοσοκομείου αντιμετώπισε στις 2/4 τη δυσκολότερη εφημερία από τις αρχές του χρόνου, καθώς οι προσελεύσεις πλησίασαν τις 100 και οι εισαγωγές τις 50.
«Ξύπνησε λίγο μνήμες Νοεμβρίου, όμως είμαστε πολύ μακριά και οπωσδήποτε η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι καλύτερη απ’ ότι είναι η κατάσταση στην Αθήνα» είπε ο κ. Καπραβέλος υπογραμμίζοντας ότι είναι ακόμα είναι διαχειρίσιμη και μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα κλινών –απλών και ΜΕΘ.
Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι επιβαρυμένη η κατάσταση, γιατί το τρίτο κύμα πλέον μεταφράζεται σε αύξηση των εισαγωγών, σε μεγάλη πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας», τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο της Αθήνας, όπου το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.

Ηπιότερο το τρίτο κύμα

«Δε θυμίζει τον εφιάλτη του δεύτερου κύματος, είναι ηπιότερο το τρίτο κύμα στη Θεσσαλονίκη» συμπλήρωσε.
Για τους λόγους, που οδήγησαν στην αύξηση των κρουσμάτων, ανέφερε ότι σε όλη την Ελλάδα δεν γίνεται καλή διαχείριση των κρουσμάτων, με την έννοια της ανίχνευσης, της ιχνηλάτησης και της απομόνωσης των κρουσμάτων, ενώ δεν υπάρχει τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό του πληθυσμού.
«Δώσαμε μεγάλη προσοχή στον περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας, με αποτέλεσμα σε αυτό το σημείο να έχουμε χάσει, καθώς η συμμόρφωση είναι πάρα πολύ χαμηλή» συμπλήρωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».
Μιλώντας για την απόφαση των λοιμωξιολόγων να συνεχιστεί το lockdown στη Θεσσαλονίκη, λόγω των αυξημένων εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι ο μοναδικός λόγος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτή την απόφαση είναι η κατάσταση του υγειονομικού συστήματος και ειδικότερα ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών Covid και των ΜΕΘ Covid.
«Δεν καταλαβαίνω τη διάκριση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η Αθήνα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση» πρόσθεσε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», υπογραμμίζοντας ότι είναι άκαιρη η συζήτηση για απελευθέρωση των κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι «είμαστε στο τέλος της πανδημίας.
Το τρίτο κύμα με βάση όλες τις προβλέψεις αρχίζει και εξασθενεί από τις 10 Απριλίου και μετά», όμως τόνισε πως ήταν λάθος η άρση των περιοριστικών μέτρων και πως θα έπρεπε να δείξουν όλοι υπομονή για μια εβδομάδα ή δέκα μέρες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης