Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η Μαριάννα Λάτση είναι δυνατό να συμπεριφέρεται ως «hedge fund»

Η Μαριάννα Λάτση είναι δυνατό να συμπεριφέρεται ως «hedge fund»
Το όνομα της Μαριάννας Λάτση ήρθε στο προσκήνιο της δημοσιογραφικής πιάτσας καθώς τη συνέδεσαν με το «Πρώτο Θέμα»

Το όνομα της Μαριάννας Λάτση ήρθε στο προσκήνιο της δημοσιογραφικής πιάτσας καθώς τη συνέδεσαν με το «Πρώτο Θέμα».
Η διοίκηση της εφημερίδας έδωσε απαντήσεις για όσα γράφτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο χωρίς ωστόσο να γίνει καμία αναφορά στο όνομά της.
Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι οι σχετικές αλλαγές γνωστοποιούνται στην Γενική Γραμματεία Τύπου όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Πάντως η ανακοίνωση της εφημερίδας αποκαλύπτει ότι ο δανειολήπτης (δλδ το «Πρώτο Θέμα» δεν έχει καμία ευθύνη εάν ο πιστωτής και συγκεκριμένα η τράπεζα που έχει τα δάνεια τα πουλήσει σε κάποιο Fund.

Ακόμη δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τα δάνεια της εφημερίδας, αναφέροντας ότι «έλαβε ένα δάνειο ύψους 36 εκατ ευρώ πριν από 12 χρόνια,
έχει αποπληρώσει τα 22 εκατ. ευρώ και συνεχίζει την αποπληρωμή (η πιο πρόσφατη δόση τον περασμένο Οκτώβριο εν μέσω πανδημίας ύψους 2,75 εκατ. ευρώ).
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι εάν η Μαριάννα Λάτση αποφάσισε να γίνει «hedge fund» ή στην καθομιλουμένη κοράκι δηλαδή αγόρασε το υπόλοιπο του δανείου συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ έναντι 5 εκατομμυρίων ή και λιγότερο αλλά οι απαιτήσεις παραμένουν για το υπόλοιπο του δανείου των 14 εκατ. ευρώ.

Αν κρίνουμε από την απάντηση της εφημερίδας το Fund δεν έχει προς το παρόν λόγο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εφημερίδας καθώς απέκτησε τα δάνεια της εταιρείας και όχι μέρος του μετοχικού κεφαλαίου.
Δεν αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον, στην περίπτωση που δεν αποπληρώνονται οι δόσεις του δανείου.
Ο νέος πιστωτής το Fund έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα για την είσπραξη της οφειλής.
Μας είναι αρκετά δύσκολο να πιστέψουμε ότι η κα Μαριάννα Λάτση επιθυμεί να βγάλει εκατομμύρια από τον αγώνα των δημοσιογράφων όπως κάνουν τα «κοράκια» που εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους όταν η ζωή τους ρίχνει κατραπακιές και τους εξοντώνει οικονομικά.
Μήπως είναι χρήσιμο να δοθούν απαντήσεις για το ρόλο της και την εμπλοκή σε ρόλο «κόρακα» στο Πρώτο Θέμα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης