Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι λεονταρισμοί Μεϊμαράκη και η ολέθρια επιλογή λάθος στρατοπέδου από την ελληνική ηγεσία

Οι λεονταρισμοί Μεϊμαράκη και η ολέθρια επιλογή λάθος στρατοπέδου από την ελληνική ηγεσία
Η Ελλάδα είναι ξεκάθαρα χώρα της Ανατολής· και αυτό δεν είναι κάτι αρνητικό
Η Ελλάδα, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της, βρίσκεται ξεκάθαρα σε λάθος γεωπολιτικό στρατόπεδο, σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα δουλοπρέπειας από την ελληνική ηγεσία.
Τα ανοικτά μέτωπα σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, οδήγησαν σε «έκρηξη» αυτής της δουλοπρέπειας, με απώτερο σκοπό φυσικά τα συμφέροντα ολίγων.
Η μανία της ελληνικής ηγεσίας να ακολουθήσει το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ γνωρίζοντας μάλιστα τα πεπραγμένα τους τις τελευταίες δεκαετίες και χωρίς να συμβουλευθεί τον ελληνικό λαό, θα αποδειχθεί ολέθρια για τη χώρα.
Μπορούμε να αναφερθούμε σε δεκάδες παραδείγματα δηλώσεων Ελλήνων πολιτικών που ακολουθούν πιστά, εθελοτυφλώντας τις επιλογές των δυτικών, αλλά ας εστιάσουμε στον κ. Βαγγέλη ΜεΪμαράκη, ο οποίος δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες γεωπολιτικές δηλώσεις: «Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, που ελπίζω ότι θα υπάρξει αυτοσυγκράτηση και δεν θα συνεχιστεί», δήλωσε για την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και ευρωβουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. «Γεγονός είναι πάντως ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση όλοι για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις αρχές μας, τις αξίες μας, την εδαφική μας ακεραιότητα. Ήδη στην Ευρώπη συνεδριάζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα για να εξετάσουν την πολύ σοβαρή κατάσταση και τις επόμενες κινήσεις, που ελπίζουμε και ευχόμαστε να επικρατήσουν η λογική και η Ειρήνη». «Η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, είμαστε ενεργό μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι, αν μας ζητηθεί, πρέπει να ανταποκριθούμε ώστε να βοηθήσουμε να εξασφαλίσουμε την Ειρήνη ακόμη πιο γρήγορα. Και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τις αρχές, τις αξίες μας τον δυτικό τρόπο ζωής».

Αρχικά: θα πάτε εσείς ο ίδιος κ. Μεϊμαράκη να πολεμήσετε για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και του σιναφιού; Προφανώς όχι, θα υπάρξει -όπως σε όλους τους πολέμους- μπόλικο «κρέας» πολιτών της χώρας που θα καταναλωθεί στην πολεμική μηχανή.
Οπότε, είναι υποκρισία να κάνετε λεονταρισμούς βλέποντας δυνητικά την όποια μάχη από μακριά.

Σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα το δυσμενές σενάριο μίας παγκόσμιας σύρραξης, με ποιο στρατόπεδο ταυτίζεται αυτή τη στιγμή ο πολίτης της Ελλάδας;
Με τις ΗΠΑ που καταδυναστεύουν τον πλανήτη επί 200 χρόνια και έχουν προκαλέσει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες πολέμους που οδήγησαν σε θάνατο εκατομμυρίων;
Με τη Γερμανία, η οποία έχει επιβληθεί ξανά στην Ευρώπη αλλά αυτή τη φορά μέσω αποικιών χρέους;
Με την ΕΕ, της οποίας οι χώρες-δήθεν σύμμαχοι ξεφτίλισαν -με άνευ προηγουμένου τρόπο- την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό την περίοδο της κρίσης;
Με το Ισραήλ, που γενοκτονεί αμάχους και μικρά παιδιά;
Με τη Βρετανία και όλους τους παραπάνω μαζί, που όσες φορές στήριξαν την Ελλάδα, μετά έμειναν στην εγχώρια πολιτική σκηνή, υπηρέτησαν τα συμφέροντά τους και αγόρασαν έναντι πινακίου φακής τον πλούτο;

Και δεν λέει κανείς πως η Ρωσία δεν είναι ιμπεριαλιστική δύναμη.
Ωστόσο ο πλανήτης έχει φθάσει σε μία φάση που επικρατεί η λογική «μη χείρον, βέλτιστο».

Ήταν ποτέ στην ιστορία χιλιάδων χρόνων της η Ελλάδα, χώρα-δυνάστης;
Φυσικά και όχι. Αντιθέτως, πάλευε πάντα για την ελευθερία της από χώρες-δυνάστες.

Οπότε, εν κατακλείδει, υπάρχουν δύο στρατόπεδα: των καταπιεστών και των καταπιεσμένων.
Ξαφνικά η ελληνική ηγεσία νομίζει ότι η Ελλάδα ανήκει στο πρώτο στρατόπεδο, στο οποίο όμως δεν άνηκε ποτέ.

Η Ελλάδα είναι ξεκάθαρα χώρα της Ανατολής· και αυτό δεν είναι κάτι αρνητικό. Το έχει δείξει η ιστορία της, η κουλτούρα της, η κοινωνία της, ακόμη και η οικονομία της.
Η προσπάθειά μας να γίνουμε πρωταγωνιστικό μέλος της Δύσης και να μην υιοθετήσουμε μία πιο ήπια στάση, έφερε τα δεινά που βιώνουμε τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ «άθελά της» η χώρα έγινε συνένοχος σε πολέμους όπως της Γιουγκοσλαβίας κλπ.

Όπως πράξαμε και σε προηγούμενους πολέμους, ορθώς, ας διαλέξουμε και αυτή τη φορά στρατόπεδο· διότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα θυσιαστεί (ξανά) ο ελληνικός λαός, αλλά αυτή τη φορά όχι για τις Αξίες και την Ελευθερία, αλλά για το κέρδος των ελαχίστων και τα συμφέροντα.

Τ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης