Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το νέο lockdown θα επηρεάσει την αναπτυξη το 2021 – Να επιταχυνθεί το Ταμείο Ανάκαμψης

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το νέο lockdown θα επηρεάσει την αναπτυξη το 2021 – Να επιταχυνθεί το Ταμείο Ανάκαμψης
«Η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει ότι πρέπει να κινηθούμε ταχέως ενώ τα ευρωπαϊκά κονδύλια πρέπει τώρα να φτάσουν στα κράτη μέλη ... Το 2022 ή το 2023 θα είναι πολύ αργά.
Οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί θα είναι μπροστά μας», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire
Σχετικά Άρθρα

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που αποφασιστήκαν στη Γαλλία θα επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη για το τρέχον έτος, αλλά είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε ως προς το βαθμό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters .
Ο Γάλλος Emmanuel Macron ανακοίνωση την Τετάρτη 31 Μαρτίου στη Γαλλία το τρίτο καθολικό lockdown εν όψει της εκδήλωσης τρίτου κύματος της πανδημίας που απειλεί με έμφραγμα τα νοσοκομεία και καθώς έχουν πληρωθεί κατά μεγάλο βαθμό οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικές Θεραπείας.

Αξιολόγηση

Αυτά τα (νέα περιοριστικά) μέτρα θα επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη το 2021.
Βρισκόμαστε στη διαδικασία αξιολόγησής τους.
Θα υπάρξει μια νέα αξιολόγησή τους τις επόμενες μέρες, υπογράμμισε ο Le Maire όταν ρωτήθηκε αν εμμένει στον στόχο οικονομικής ανάπτυξης της κυβέρνησης για το τρέχον έτος.
Να σημειωθεί ότι το υποργείο Οικονομικών έχει προβλέψει ανάπτυξη 6% για το 2021.

Κόστος 11 δισ. το μήνα

Ο Le Maire επανέλαβε ότι με τα νέα περιοριστικά μέτρα θα αναγκάσουν να σταματήσουν τη λειτουργία τους 150.000 επιχειρήσείς ενώ το κόστος ενισχύσεων θα διαμορφωθεί στα 11 δισ. ευρώ το μήνα.
Η Γαλλία ανέφερε περισσότερα από 50.000 νέα κρούσματα την Πέμπτη 31 Μαρτίου και 308 θανάτους, ενώ ο αριθμός των ατόμων σε μονάδες εντατικής θεραπείας διαμορφώθηκε σε 5.109.

Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Le Maire επανέλαβε τις εκκλήσεις του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιταχύνει την εφαρμογή του σχεδίου τόνωσης των οικονομιών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης
«Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να κινηθούμε ταχέως και ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι που πρέπει τώρα να φτάσουν στα κράτη μέλη ...
Το 2022 ή το 2023 θα είναι πολύ αργά.
Οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί θα είναι μπροστά μας », είπε.

Εθνικά σχέδια

Αν και η ΕΕ συμφώνησε για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης το περασμένο καλοκαίρι, οι κυβερνήσεις της ΕΕ εξακολουθούν να υποβάλλουν λεπτομερή σχέδια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να δαπανήσουν χρήματα από το ταμείο, τα οποία πολλοί πρέπει ακόμη να επικυρώσει η Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης