Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πανεθνικό lockdown τεσσάρων εβδομάδων ανακοίνωσε ο Macron

Γαλλία: Πανεθνικό lockdown τεσσάρων εβδομάδων ανακοίνωσε ο Macron
Η Γαλλία επιστρέφει σε πανεθνικό lockdown για τέσσερις εβδομάδες.

Την επιβολή lockdown τεσσάρων εβδομάδων σε όλη τη Γαλλία από το ερχόμενο Σάββατο 3/4 ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος E. Macron.
O Macron δικαιολόγησε το σημερινό του διάγγελμα λέγοντας ότι το κάνει για να ζητήσει την κινητοποίηση όλων για αυτόν το μήνα, τον Απρίλιο, «όπου παίζονται πολλά».
Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, στο δεύτερο κύμα το περασμένο φθινόπωρο, «επιλέξαμε από τις αρχές του τρέχοντος έτους 2021 μια απάντηση που στόχευε στον περιορισμό της επιδημίας χωρίς να περιοριστούμε».
«Τρεις αρχές δεν έπαψαν ποτέ να μας καθοδηγούν», εξήγησε: Ασφάλεια. Ισορροπία - δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες και των περιορισμών στα παιδιά μας και στην εκπαίδευσή τους, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ψυχική υγεία, ιδίως στους νεότερους – και ατομική ευθύνη.
«Πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά», είπε ο Macron, τονίζοντας όμως ότι «τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίζουμε μια νέα κατάσταση», ιδιαίτερα λόγω της βρετανικής μετάλλαξης, και γι' αυτό «πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο για τους επόμενους μήνες».
Έτσι, ο Macron ανακοίνωσε ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ήδη σε 19 περιοχές θα επεκταθούν, από το Σάββατο, σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή για τέσσερις εβδομάδες.

Ειδικότερα:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ. θα ισχύσει παντού
  • Η τηλεργασία θα συστηματοποιηθεί
  • Τα καταστήματα θα είναι κλειστά σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή
  • Κλείνουν για τρεις εβδομάδες νηπιαγωγεία, σχολεία, κολέγια και γυμνάσια. Η σχολική περίοδος θα αναπροσαρμοστεί.
  • Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι φοιτητές θα μπορούν να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο μια ημέρα την εβδομάδα

Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, οι πολίτες που επιθυμούν να αλλάξουν περιοχή για να απομονωθούν θα μπορούν να το κάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο και το Πάσχα.
Επίσης θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν όσοι Γάλλοι ζουν στο εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν.
Ως διέξοδο ο Macron έδειξε τον εμβολιασμό.
«Υπήρξαν καθυστερήσεις, υπήρξαν πράγματα που έχουμε διορθώσει.
Τις επόμενες εβδομάδες όμως θα επιταχύνουμε περαιτέρω τον αριθμό των δόσεων που λαμβάνουμε και θα γίνουμε σταδιακά η πρώτη ήπειρος όσον αφορά την παραγωγή εμβολίων» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης