Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Νέα έκθεση για την προέλευση της Covid-19 - Merkel: Περιορίστε τις μετακινήσεις - Θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων στην Τουρκία

ΠΟΥ: Νέα έκθεση για την προέλευση της Covid-19 - Merkel: Περιορίστε τις μετακινήσεις - Θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων στην Τουρκία
Παραμένουν πάνω από τις 50.000 τα νέα κρούσματα στη Γαλλία
Σχετικά Άρθρα

Εμπειρογνώμονες που εξετάζουν την προέλευση του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα θα φέρουν νέα έκθεση αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tentros Antanom Gebregesous, ο οποίος είχε «καταγγείλει» ότι η προηγούμενη έκθεση δεν συνετάχθη υπό τις πλέον ιδανικές συνθήκες…
Παράλληλα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, στο πασχαλινό μήνυμα προς τους συμπολίτες της ζήτησε εγκράτεια και εορτασμούς σε στενό κύκλο για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.
Κατά τ’άλλα, δύσκολη είναι η κατάσταση στην Τουρκία από πλευράς κρουσμάτων, με τους γείτονες να σημειώνουν ένα θλιβερό ρεκόρ.

Η επιδημία με μια ματιά:

•Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 129.259.761 και οι νεκροί 2.821.004
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 30.520.491 κρούσματα και 552.942 νεκρούς
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 321.515 και σε κρούσματα με 12.748.747
• Τρίτο σε νεκρούς το Μεξικό με 203.210 και τέταρτη η Ινδία με 162.927
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Γαλλία με 4.705.068
• Πέμπτη η Ρωσία με 4.503.291 και έκτη η Μεγάλη Βρετανία με 4.364.464
• Έβδομη η Ιταλία με 3.607.083 και όγδοη η Τουρκία με 3.357.988
• Ένατη η Ισπανία με 3.291.394 και δέκατη η Γερμανία με 2.853.183
ds_2.JPG
ΠΟΥ: Αναμένεται συμπληρωματική έκθεση των εμπειρογνωμόνων που πήγαν στη Wuhan

Εμπειρογνώμονες που εξετάζουν την προέλευση του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, θα συμπληρώσουν μια αρχική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, αλλά οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tentros Antanom Gebregesous.
«Θα υπάρξουν συμπληρωματικές αξιολογήσεις, αυτό αναμένουμε», είπε σε μια διαδικτυακή ενημέρωση, προσθέτοντας ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.
Την περασμένη Τρίτη όταν δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση, ο Tentros κατήγγειλε πως οι εμπειρογνώμονες που ταξίδεψαν στην Κίνα για να ερευνήσουν την προέλευση του νέου κορωνοϊού δεν είχαν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα.
Ζήτησε επιπλέον έρευνες για τη θεωρία σύμφωνα με την οποία ο νέος κορωνοϊός ενδέχεται να διέφυγε από το εργαστήριο Ιολογίας της Wuhan, που διαχειρίζεται και μελετά τους κορωνοϊούς και βρίσκεται στην πόλη - επίκεντρο της επιδημίας Covid-19, όπου εμφανίσθηκε τον Δεκέμβριο 2019 η νόσος για να διαδοθεί στην συνέχεια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τι έλεγε η προηγούμενη έκθεση

Στην έκθεσή της, που συντάχθηκε από κοινού με Κινέζους επιστήμονες, η ομάδα του ΠΟΥ η οποία ερεύνησε για τέσσερις εβδομάδες στην Wuhan και στη γύρω περιοχή, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αναφέρει ότι ο ιός πιθανότατα μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω κάποιου άλλου ζώου, ενός ενδιάμεσου ξενιστή.
Η πιθανότητα να διέρρευσε από κάποιο εργαστήριο κρίνεται «εξαιρετικά απίθανη».

Γερμανία: Πασχαλινό μήνυμα της Merkel με έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα για να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας

Έκκληση για τήρηση των μέτρων περιορισμού και κατά τις ημέρες του Πάσχα απηύθυνε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για την Δυτική Εκκλησία, η Καγκελάριος Angela Merkel, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη μάχη που δίνει το σύστημα υγείας της χώρας.
"Με τη συμπεριφορά μας μπορούμε να ανακόψουμε την αύξηση των κρουσμάτων, να την σταματήσουμε και κατόπιν να την αναστρέψουμε.
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν μπορούν να κερδίσουν μόνοι τους τη μάχη κατά του τρίτου κύματος της πανδημίας.
Εκείνοι ξέρουν καλά τι να περιμένουν.
Και δεν δίνουν πια τη μάχη να κρατήσουν στη ζωή μόνο ηλικιωμένους, αλλά και μεσήλικες και νέους", δήλωσε η κυρία Merkel στο πασχαλινό μήνυμά της προς της προς τους πολίτες.
"Δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους, αλλά να τους βοηθήσουμε με τη στάση μας.
Μαζί θα νικήσουμε τον ιό", πρόσθεσε και έκανε λόγο για "ένα ακόμη Πάσχα με περιορισμούς", σε στενό κύκλο, με περιορισμένες επαφές, ενώ ζήτησε για μία ακόμη φορά να περιοριστούν οι μετακινήσεις και να αποφευχθούν τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Τουρκία: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με πάνω από 40.000 μολύνσεις

Η Τουρκία κατέγραψε 40.806 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας, τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας.
Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 3,358 εκατομμύρια, βάσει των επίσημων στοιχείων.
Ο αριθμός των θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθε σε 176, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών από την Covid-19 να βρίσκεται πλέον στους 31.713.

Γαλλία: Παραμένουν πάνω από τις 50.000 τα νέα κρούσματα

Στα 50.659 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία, από 59.038 χθες και 45.641 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, την Πέμπτη 1 Απριλίου .
Συνολικά 5.109 άνθρωποι νοσηλεύονται με Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 56 από χθες.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ο υπουργός Υγείας Olivier Véran είπε ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να φτάσει στο αποκορύφωμά του σε επτά έως δέκα ημέρες.
Χθες, ο πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε ότι η Γαλλία μπαίνει σε τρίτο lockdown και τα σχολεία θα κλείσουν για τρεις με τέσσερις εβδομάδες.
Σήμερα ανακοινώθηκε επίσης όλοι άλλοι 308 άνθρωποι που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία έχασαν τη ζωή τους από Covid-19.

Ιταλία: Στα 23.649 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Στην Ιταλία παραμένουν σε πολύ ανησυχητικό επίπεδο τόσο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, όσο και οι ημερήσιοι θάνατοι.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 23.649 νέα περιστατικά και 501 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 356.085 διαγνωστικά τεστ, το 6,6% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 6,8%.Στις μονάδες εντατικής θεραπείας, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, νοσηλεύονται 29 λιγότεροι ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 231 λιγότεροι.

Covid-19: Η Ρωσία ανακοίνωσε 9.169 νέα κρούσματα και 383 θανάτους

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατέγραψε 9.169 νέα κρούσματα κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων 2.151 στη Μόσχα, με τον αριθμό των περιστατικών σε όλη τη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 4.554.264.
Ο αρμόδιος ρωσικός φορέας για την αντιμετώπιση το κορωνοϊού ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 383 ακόμα θάνατοι ασθενών με COVID-19, με τον επίσημο αριθμό των θανάτων στη Ρωσία να φθάνει τους 99.233.
Η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat) που κάνει την δική της ξεχωριστή καταμέτρηση, έχει αναφέρει έναν μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, ανακοινώνοντας ότι έως τα τέλη Ιανουαρίου είχαν πεθάνει περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι από την αρχή της πανδημίας από την νόσο Covid-19.

Βελγιο: Η αστυνομία διέλυσε «πάρτι» 2.000 ατόμων που ξεκίνησε ως πρωταπριλιάτικο αστείο

Η αστυνομία των Βρυξελλών επενέβη, με νερό υπό πίεση και δακρυγόνα, για να διαλύσει ένα πλήθος 1.500-2.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα πάρκο της πόλης για ένα «πάρτι», παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω της πανδημίας και μολονότι οι διοργανωτές παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο.
Δεκάδες αστυνομικοί, έφιπποι και πεζοί, δέχτηκαν βροχή από αντικείμενα όταν επιχείρησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς από τον χώρο.
Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένας από αυτούς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό των επεισοδίων που ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία γύρω στις 20.00.
Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν, είπε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους του πρακτορείου Reuters που βρίσκονταν στο σημείο, τουλάχιστον δύο πολίτες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα που παρασύρθηκε από ένα άλογο της αστυνομίας.
Το πάρτι «Λα Μπουμ» στο πάρκο Μπουά ντε λα Καμπρ ξεκίνησε ως πρωταπριλιάτικο αστείο μέσω του Facebook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης