Διεθνή

Lufthansa: Αύξηση κεφαλαίου 5,5 δισ. για να εξαγοράσει το μερίδιο 20% του δημοσίου

Lufthansa: Αύξηση κεφαλαίου 5,5 δισ. για να εξαγοράσει το μερίδιο 20% του δημοσίου

Η αποκαλούμενη «σιωπηλή συμμετοχή» του δημοσίου στον αερομεταφορέα σε ποσοστό 20% πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας 9 δισ. ευρώ

Σχετικά Άρθρα
Την έγκριση από τους μετόχους της για μια αύξηση κεφαλαίου που θα της δώσει τη δυνατότητα να εξαγοράσει τη συμμετοχή του γερμανικού δημοσίου σε αυτήν, αναμένεται να ζητήσει η Lufthansa, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021.
Η προτεινόμενη «ένεση» κεφαλαίων 5,5 δισ. ευρώ θα δώσει στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης ικανή ρευστότητα για να «ξεφορτωθεί» τη λεγόμενη «σιωπηλή συμμετοχή» του γερμανικού δημοσίου σε αυτήν στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Σιωπηλή συμμετοχή»

Τα επιτόκια όσον αφορά τη συμμετοχή του δημοσίου αναμένεται να αυξηθούν και η αεροπορική εταιρεία μπορεί να βρει φθηνότερη χρηματοδότηση μέσω αύξησης κεφαλαίου, δήλωσε η ίδια στην ανακοίνωσή της.
Η Lufthansa θα μπορούσε να αποφασίσει να συγκεντρώσει λιγότερα κεφάλαια αρχικώς και να προχωρήσει στην κεφαλαιακή της ενίσχυση σταδιακά.
Σύμφωνα με το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας που εφαρμόστηκε πέρυσι, η γερμανική κυβέρνηση έχει μερίδιο 20% και δύναται να καθορίζει την επενδυτική της πολιτική καθώς και της αμοιβές των στελεχών.

Άλλες ενισχύσεις

Η επιστροφή της «ιωπηλής συμμετοχής»των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ - ένα υβριδικό μέσο κεφαλαιακής ενίσχυσης μέσω μετοχών και δανείσμου - που δεν ακυρώνει τα δικαιώματα ψήφου των μετόχων - θα αφήσει τη Lufthansa με συνολική οφειλή 2 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις της Ελβετίας, του Βελγίου και της Αυστρίας.
Η εταιρεία έχει ήδη εξοφλήσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ από το δάνειο που έλαβε από την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα της Γερμανίας, KfW.

Στις 5 Μαΐου

Οι μέτοχοι της Lufthansa πρόκειται να ψηφίσουν για την πρόταση στην ετήσια συνεδρίαση της εταιρείας στις 5 Μαΐου.
Απαιτείται απλή πλειοψηφία για να περάσει η πρόταση για την αύξηση κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης