Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa: Ζημιές - ρεκόρ το 2020 λόγω covid - Στα 6,7 δισ. ευρώ

Lufthansa: Ζημιές - ρεκόρ το 2020 λόγω covid - Στα 6,7 δισ. ευρώ
Ο CEO της Lufthansa εκτιμά ότι η αγορά θα ανακάμψει πλήρως έως το 2024
Zημιές - ρεκόρ κατέγραψε η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa το 2020, λόγω του τεράστιο πλήγματος που προκάλεσε η πανδημία στις αεροπορικές μεταφορές.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ζημιές 6,7 δισ. ευρώ και τόνισε ότι εξαρτάται από την επιτυχή διάθεση εμβολίων, ώστε να επιστρέψουν οι επιβάτες στα αεροπορικά ταξίδια.
Ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Ευρώπης, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ανάκαμψη φέτος το καλοκαίρι, αλλά μόνο εάν ο ρυθμός των εμβολιασμένων επιτρέψει τη μείωση των διεθνών περιορισμών.

Πως θα ανακάμψει η ζήτηση

«Αναμένουμε ότι η ζήτηση θα αυξηθεί ξανά μόλις μειωθούν τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της μεγαλύτερης αύξησης των εμβολίων», ανέφερε ο Spohr.
«Τα διεθνώς αναγνωρισμένα, ψηφιακά πιστοποιητικά και τεστ για την covid -19, μπορούν να αντικαταστήσουν τις απαγορεύσεις και την καραντίνα», σημείωσε.
Ο Spohr προειδοποίησε ότι η αεροπορική του εταιρεία μπορεί να είναι σε θέση να επιστρέψει στο 90% των προ πανδημίας επιπέδων μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, ενώ εκτίμησε ότι η αγορά θα ανακάμψει πλήρως έως το 2024.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης