Τελευταία Νέα
Πολιτική

«ΠΑΣΟΚ» εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και στη μέση ο Τσίπρας - Γιατί υπάρχει εσωστρέφεια στην Κουμουνδούρου;

«ΠΑΣΟΚ» εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και στη μέση ο Τσίπρας - Γιατί υπάρχει εσωστρέφεια στην Κουμουνδούρου;
Την ανοικτή κόντρα των πασοκογενών με τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, παρακολουθούν και στο ΚΙΝΑΛ με τη σκέψη ότι κάποιοι θα επιστρέψουν
Σχετικά Άρθρα

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα της αγοράς σταδιακά μέσα στον Απρίλιο, η παραπομπή Παππά και το γενικότερο αφήγημα επανάκαμψης μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης θορύβησαν την αξιωματική αντιπολίτευση.
Σε τέτοιο βαθμό που ξεκίνησαν εσωκομματικές έριδες μεταξύ στελεχών για το ποιος θα κάνει την δυναμικότερη αντιπολίτευση…
Απότοκο αυτού του αιφνιδιασμού θεωρείται και η αστοχία για Siemens και self test, την οποία και παραδέχτηκαν…

Η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν θέλει τον Πολάκη

Ωστόσο, στο προσκήνιο βρέθηκε και πάλι ο Παύλος Πολάκης ο οποίος επιτέθηκε σε σοβαρά στελέχη της Κουμουνδούρου όπως είναι ο Στέλιος Κούλογλου, ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Μπίστης.
Τα παράπονα και οι γκρίνιες για την φραστική ασυδοσία του κ. Πολάκη έφτασαν και πάλι στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα που προσπάθησε να ηρεμήσει τα αίματα.
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Πολάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα των ηρώων της Επανάστασης και η Νέα Δημοκρατία, κόμμα των δοσίλογων που ενόχλησε πολλούς στο κόμμα που θεωρούν ότι τέτοιες εκφράσεις διώχνουν τον σοβαρό, δημοκράτη κεντροαριστερό ψηφοφόρο. «Αντιπολίτευση με άναρθρες κραυγές και τραβηγμένα τσιτάτα διώχνουν την πιθανότητα προσέγγισης του κεντροαριστερού κοινού που μας γύρισε τις πλάτες» θα πει στέλεχος τους που μαζί με την συμπεριφορά Πολάκη βάζει και τις τελευταίες εκρήξεις Τζανακόπουλου στην ΕΡΤ και Γ. Τσίπρα σε πάνελ.

Η κόντρα του συμβούλου Τσίπρα Λακόπουλου με τον Πολάκη

Για τη φθορά που δημιουργεί στην κοινωνία η συμπεριφορά Πολάκη, είχε προειδοποιήσει και ο αρθρογράφος και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Γιώργος Λακόπουλος, ο οποίος, εδώ και καιρό, είχε προειδοποιήσει ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάρει τα μέτρα του.
Φυσικά, και αυτή η κόντρα ανάγεται στην εσωτερική διαμάχη των πασοκογενών και των στελεχών του 3%.
Οι πρώτοι θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε εξαρχής να αποτάξει στελέχη τύπου Καρανίκας, Πολάκης κ.α και να προβεί σε μία συστηματική, τεκμηριωμένη και όχι καιροσκοπική αντιπολίτευση.
Για τους περισσότερους, υπάρχει πρόβλημα ύφους, εικόνας αλλά και ουσίας.
Ένα στέλεχος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα εάν θα υπάρξει αντιπρόταση ΣΥΡΙΖΑ για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και απάντησε δεν πήρε…

Γιατί δεν θα αδειάσει ο Τσίπρας τον Πολάκη…

Είχε προηγηθεί, πριν μέρες, μία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της παραπομπής του Νίκου Παππά.
Εκεί ακούστηκαν πολλά και ζητήθηκε από τα στελέχη της παράταξης να στηρίξουν δημοσίως τον Νίκο Παππά.
Ακόμα, όμως, και σε αυτήν την συνεδρίαση «πλακώθηκαν» ο πασοκογενής Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Πάνο Σκουρλέτη, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο ότι η φράξια του 3% δεν θέλει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ για να προκαλέσει εσωκομματικές εξελίξεις. Βέβαια, ο Παύλος Πολάκης είναι «προεδρικός» με ακραίο λόγο και αυτό εξυπηρετεί τον Αλέξη Τσίπρα, αφού του καλύπτει ένα χώρο που ουσιαστικά έχει αναφορές στο 3%, δηλαδή στην ομάδα της Ομπρέλας.
Γι’ αυτό και είναι πολύ δύσκολο να αδειάσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη όσο και αν κάποιοι φωνάζουν.

Γιατί ψήφισε το ΚΙΝΑΛ υπέρ της παραπομπής Παππά;

Την ανοικτή κόντρα των πασοκογενών με τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, παρακολουθούν και στο ΚΙΝΑΛ με τη σκέψη ότι κάποιοι θα επιστρέψουν.
Γι’ αυτό και ήταν βασική τους θέση η συμφωνία με την κυβέρνηση να παραπέμψουν τον Νίκο Παππά για την υπόθεση Καλογρίτσα.
Είναι σίγουρο ότι ο Καλογρίτσας, κουμπάρος του πασοκογενή Χρήστου Σπίρτζη, θα διχάσει ακόμα περισσότερο με τις πληροφορίες που θα δώσει στην προανακριτική επιτροπή. Ήδη στελέχη όπως ο Τζανακόπουλος έχει αρνηθεί να πάρει θέση αφού η σχέση του με το Νίκο Παππά, εδώ και καιρό έχει χαλάσει.
Γενικότερα, παρόλο που δεν έχει βγει αυτό προς τα έξω, ολοένα και περισσότερα στελέχη του κόμματος –ακόμα και αυτά που έχουν καλή σχέση με τον Τσίπρα- εναντιώνονται στην γραμμή του κόμματος.
Τρανταχτό παράδειγμα η ψηφοφορία για το Ελληνικό που ο Αλέξης Τσίπρας υπερψήφισε το νομοσχέδιο αλλά είχε δεχτεί νωρίτερα σε σύσκεψη αρκετές αρνήσεις από πρωτοκλασάτα στελέχη.
Τέλος, η απόφαση Μητσοτάκη να κλείσει το κεφάλαιο «εκλογές μέσα στο 2021», εκτός από την κλασσική αποσυσπείρωση έδωσε το έναυσμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ να ανασυνταχθεί.
Ενδεχομένως, η μεγάλη σύγκρουση θα έρθει όταν θα γίνει το Συνέδριο – όποτε και αν αυτό γίνει.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης