Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνει τις τιμές στόχους σε Εθνική στα 3,24 ευρώ και Eurobank στο 1 ευρώ η Alpha Finance

Αυξάνει τις τιμές στόχους σε Εθνική στα 3,24 ευρώ και Eurobank στο 1 ευρώ η Alpha Finance
Η Alpha Finance επικροτεί τα γρήγορα σχέδια μείωσης των NPEs
Σε σημαντικές αυξήσεις των τιμών στόχων των Eurobank και Εθνικής προχώρησε η Alpha Finance, διατηρώντας τη σύσταση buy, ήτοι για αγορά, για τις δύο τράπεζες.
Ειδικότερα, για την Εθνική η νέα τιμή στόχος είναι στα 3,24 ευρώ, από 2,70 ευρώ προηγουμένως, ενώ για την Εθνική είναι στο 1 ευρώ, από 0,77 ευρώ προηγουμένως.

Για την Εθνική

Η Alpha Finance επικροτεί το γρήγορο σχέδιο μείωσης των NPEs της Εθνικής, εκτιμώντας ότι ο δείκτης θα μειωθεί στο 6% έως το 2022, κάλυψη μετρητών >60% και, το σημαντικότερο, χωρίς να διακυβεύονται οι δείκτες κεφαλαίου.
Με αναμενόμενο δείκτη RoTE σε >7,5% RoTE το 2023, οι μετοχές πρέπει να έχουν περιθώρια για περαιτέρω άνοδο προς το 0,5x σε όρους P / TBV.

Για την Eurobank

Η Alpha Finance δηλώνει ότι η Eurobank είναι μεταξύ των τραπεζικών τίτλων που ξεχωρίζει, εξαιτίας της αυξημένης ορατότητας που προσφέρει η συνεχιζόμενη μείωση των NPE.
Μάλιστα εκτιμά ότι οι μετοχές έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στο 0,6x σε όρους P/TBV, καθώς επί του παρόντος διαπραγματεύονται στα επίπεδα του 0,41x με όρους εκτιμήσεων 2024.
Επίσης, η Alpha Finance εκτιμά ότι η έναρξη μερισμάτων θα μπορούσε να γίνει μετά το 2022, καθώς η διοίκηση ανέφερε ότι η παραγωγή οργανικού κεφαλαίου >100 μ.β. μετά το 2022 θα μπορούσε να διευκολύνει την έναρξη διανομής μερισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης