Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wood: Η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται με ακραίο discount - Στα 1,50 ευρώ η τιμή στόχος

Wood: Η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται με ακραίο discount - Στα 1,50 ευρώ η τιμή στόχος
Με 14% COE και συντηρητικό 6,5% βιώσιμο ROTE, η τράπεζα θα πρέπει να διαπραγματεύεται με P / TBV στο 0.45x
Η μετοχή της Alpha Bank συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε πολύ χαμηλά πολλαπλάσια, παρά τη σαφή ορατότητα της μείωσης του λόγου NPE σε μονοψήφια επίπεδα τους επόμενους 12 μήνες, χωρίς να εξαντλεί τους τρέχοντες δείκτες κεφαλαίου.
Αυτό αναφέρει η Wood στην τελευταία της ανάλυση, τονίζοντας ότι το discount της μετοχής είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Μάλιστα, διατηρεί τη σύσταση αγοράς (buy) με τιμή στόχο στα 1,50 ευρώ.

Η αποτίμηση

Οι μετοχές της Alpha Bank διαπραγματεύονται στο 0,26x σε όρους P/TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2021, επίπεδο που υποδηλώνει discount περίπου 50% τόσο σε σχέση με την Eurobank όσο και με την Εθνική Τράπεζα.
Για την Wood αυτό είναι ακραίο, ενόψει της έντονης προβολής της ολοκλήρωσης συναλλαγών βάσει του Ηρακλή II και της εκτίμησης του ROTE >7% το 2023.

Η μείωση των NPEs

Ο λόγος NPEs της Alpha Bank θα μειωθεί σε μονοψήφια επίπεδα τους επόμενους 12 μήνες.
Η τράπεζα έχει ήδη ανακοινώσει συναλλαγές ύψους 3,3 δισ. ευρώ εντός του 2021Ε (τιτλοποίηση 2 δισ. ευρώ, 0,9 δισ. ευρώ πωλήσεις NPL στην Ελλάδα και 0,4 δισ. ευρώ πωλήσεις NPL στην Κύπρο).
Επιπλέον, η τράπεζα θα προχωρήσει σε μια επιπλέον συναλλαγή 4 δισ. ευρώ εντός του 2021, για να μειώσει τον δείκτη NPE σε επίπεδα κάτω του 10%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood, το απόθεμα NPE θα είναι πολύ κάτω από τα 3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2023, με τον λόγο NPE να είναι μικρότερος του 7%.

Σταθερό στα τρέχοντα επίπεδα το κεφάλαιο

Σύμφωνα με τη Wood, ακόμη και με τις παραπάνω συναλλαγές, τα κεφάλαια της Alpha bank θα παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα.
Έτσι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αγορά δεν έχει εκτιμήσει ακόμη ότι η Alpha Bank μπορεί να μειώσει απότομα το απόθεμά των NPE, διατηρώντας παράλληλα το TCR σε εύρος 16,5-17% και ένα buffer μεγαλύτερο των 200 μ.β. έναντι του ελάχιστου OCR.

Τα χαμηλά πολλαπλάσια δεν δικαιολογούνται

Με βάση το μοντέλο Gordon Growth, με 14% COE και συντηρητικό 6,5% βιώσιμο ROTE, η τράπεζα θα πρέπει να διαπραγματεύεται με P / TBV στο 0.45x, υποδηλώνοντας τιμή στόχο στα 1,5 ευρώ ή άνοδο 63% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης