Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank: Σύσταση «Αγορά» για ΟΠΑΠ - Νέα τιμή στόχος στα 12,70 ευρώ

Eurobank: Σύσταση «Αγορά» για ΟΠΑΠ - Νέα τιμή στόχος στα 12,70 ευρώ
Σύσταση αγορά δίνει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Eurobank
Σχετικά Άρθρα

Σε σύσταση buy (αγορά) προβαίνει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Eurobank, δίνοντας νέα τιμή στόχο στα 12,70 ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία και όσα αναφέρει η τράπεζα, τα EBITDA κινούνται εντός στόχου, το cash flow είναι υγιές, ενώ οι περικοπές δαπανών συνεχίζονται.
Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες της Eurobank, με τα έσοδα του δ’ τριμήνου 2020 να καταγράφουν μείωση 48% σε ετήσια βάση λόγω του lockdown και τα συγκρίσιμα EBITDA να ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. 
Η εξοικονόμηση πόρων βοήθησε στον περιορισμό της απομόχλευσης (LFL opex -6% στο Q4).
Συνολικά, ο ΟΠΑΠ κατέγραψε το 2020 πτώση 30% στα έσοδα, ενώ τα EBITDA μειώθηκαν κατά 47%, κάτι που είναι απολύτως λογικό λόγω της παύσης της οικονομικής δραστηριότητας επί 5 σχεδόν μήνες που προκάλεσε η πανδημική κρίση και τα συνακόλουθα με αυτή μέτρα.
Πέρα από τα EBITDA, τα «νούμερα» ενισχύθηκαν από την επανεκτίμηση της αξίας του 36,75% ποσοστού συμμετοχής στην Kaizen Gaming για τις ελληνικές και κυπριακές δραστηριότητες.
Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη για το 2020 διαμορφώθηκαν στα 205 εκατ. ευρώ, + 1,5% σε ετήσια βάση.
Παρά τις προκλήσεις και τα έξοδα (> 150 εκατ. €) που σχετίζονται με την έρευνα και την ανάπτυξη, ο ΟΠΑΠ κατάφερε να έχει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές, με το καθαρό χρέος να διαμορφώνεται κοντά στα 529 εκατ. ευρώ (έναντι 419 εκατ. ευρώ το 2019).
Όσον αφορά το μέρισμα, προβλέπεται αποκοπή 0,45 ευρώ ανά μετοχή, υψηλότερο από τις εκτιμήσεις.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει η Eurobank, λαμβάνοντας υπόψη το άνοιγμα των καταστημάτων τις επόμενες μέρες, ίσως υπάρξει επί τα βελτίω αναθεώρησή τον Ιούνιο κατά 0,20-0,25 ευρώ.

Eνοποίηση Kaizen Gaming

Η πλήρης ενοποίηση των δραστηριοτήτων της Kaizen ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020 και η διαδικτυακή απόδοση του ομίλου OΠΑΠ (56 εκατομμύρια GGR) είναι πολύ σταθερή. 
Κατά τ’ άλλα, ο ΟΠΑΠ έχει εκκινήσει μια νομική διαδικασία για τα Ελληνικά Λαχεία, υποστηρίζοντας ότι το lockdown αποτελεί εκδήλωση ανωτέρας βίας και, ως προς αυτό, το ελάχιστο ετήσιο τέλος των 50 εκατ. ευρώ δεν θα πρέπει να καταβληθεί για το 2020. Κατά την άποψή της Eurobank, αυτό είναι εύλογη αξίωση.  

Αποτίμηση

Το α’ τρίμηνο του 2021, ο ΟΠΑΠ λειτούργησε στο 25% των δυνατοτήτων του, με το ελληνικό δίκτυο καταστημάτων του να είναι σε αναστολή λόγω κορωνοϊού.
Για το 2021 η Eurobank «βλέπει» τα οργανικά έσοδα (πρώην Kaizen) να διαμορφώνονται κατά 17% χαμηλότερα σε σχέση με τα προ COVID επίπεδα, με την απόδοση του ομίλου να ανακάμπτει το β’ εξάμηνο.
Αυτό μεταφράζεται σε EBITDA κατά 23% χαμηλότερα σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε προ πανδημίας.
Επίσης, λόγω φορολογίας, τα μετρητά του OΠΑΠ θα επανεκτιμηθούν κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ, όπερ σημαίνει ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα πέσουν κάτω από 500 εκατ. ευρώ άμα τη επιστροφή στην κανονικότητα.
Όπως και αν έχει, σύμφωνα με τη Eurobank, είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης