Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αυξάνονται κατά 2,5 δισ. ευρώ οι εκδόσεις ομολόγων, στα 59,5 δισ. ευρώ, για το β’ τρίμηνο

Γερμανία: Αυξάνονται κατά 2,5 δισ. ευρώ οι εκδόσεις ομολόγων, στα 59,5 δισ. ευρώ, για το β’ τρίμηνο

Ο πρόσθετος δανεισμός για το 2021 διαμορφώνεται σε περισσότερα από 240 δισ. ευρώ ενώ για το 2022 ο στόχος είναι το ποσόν να αποκλιμακωθεί στα 81,5 δισ. ευρώ

Κατά 2,5 δισ. ευρώ αυξάνει η Γερμανία τις προγραμματισμένες πωλήσεις ομολόγων στο β΄ τρίμηνο, καθώς η κυβέρνηση ανεβάζει τον πήχη στις εκδόσεις χρέους προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες στην οικονομία από τα υγειονομικά μέτρα που λαμβάνονται για τη αντιμετώπιση της πανδημίας σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021
Η έκδοση ομολόγων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα διαμορφωθεί στα 59,5 δισ. ευρώ για το διάστημα περίοδο Απριλίου - Ιουνίου, υπερβαίνοντας τα 57 δισ. ευρώ που προγραμματιζόταν στο τέλος του προηγουμένου έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οικονομικών.

«Πράσινο» ομόλογο

Τη ίδια ώρα η υπηρεσία επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι η αβεβαιότητα εξαιτίας της κρίσης και των συνδεδεμένων με αυτή προκλήσεων για τον σχεδιασμό του προϋπολογισμού, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετες προσαρμογές εκδόσεων στο β΄ εξάμηνο, τόνισε ο γενικός διευθυντής Tammo Diemer.
Επίσης, επιβεβαιώνεται ο σχεδιασμός για την έκδοση 30ετές «πράσινου» ομολόγου τον Μάρτιο, και 8 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια συνδεδεμένα με τον πληθωρισμό.
 
Μέτρα στήριξης

Να σημειωθεί ότι ο πρόσθετος δανεισμός για το 2021 διαμορφώνεται σε περισσότερα από 240 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς η Γερμανία λαμβάνει διαρκώς μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα διαδοχικά περιοριστικά μέτρα τα οποία λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Τα σημειωθεί ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν εδώ και αρκετούς μήνες και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον τις 18 Απριλίου.

«Φρένο χρέους»

Για 2022, ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz στοχεύει σε καθαρό νέο δανεισμό 81,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, και θα ζητήσει από την Bundestag την αναστολή του συνταγματικού «φρένου» στο νέο χρέος για τρίτο συνεχόμενο έτος.
Τον Ιούνιο θα δημοσιευθεί το πρόγραμμα της έκδοσης ομολόγων για το τρίτο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης