Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κανονικά η ναυσιπλοΐα στη Διώρυγα του Σουέζ – Πλήρης αποκατάσταση σε 3 ημέρες

Κανονικά η ναυσιπλοΐα στη Διώρυγα του Σουέζ – Πλήρης αποκατάσταση σε 3 ημέρες
422 πλοία είχαν «μπλοκάρει» μετά τον αποκλεισμό της Διώρυγας από το Ever Given
Σχετικά Άρθρα

Σε περίπου 3 ημέρες αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως η ναυσιπλοΐα στη Διώρυγα του Σουέζ, η οποία άρχισε και πάλι κανονικά από το βράδυ της Δευτέρα 29/3 και αφού είχε προηγηθεί η «αποκόλληση» του γιγαντιαίου πλοίου Ever Given που είχε αποκλείσει τη διώρυγα εδώ και έξι ημέρες.
Η αρμόδια Αρχή της Διώρυγας επιβεβαίωσε ότι το Ever Given δεν έχει υποστεί κάποια ζημιά και ότι η διώρυγα είναι πλεύσιμη και πάλι.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων δόθηκε το πράσινο φως έτσι ώστε να αρχίσει η κυκλοφορία των 422 που είχαν «μπλοκαριστεί» στη Διώρυγα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/3 αναμενόταν να περάσουν το κανάλι και στις δύο κατευθύνσεις τουλάχιστον 113 πλοία.
Υπενθυμίζεται πως το Ever Given, μήκους 400 μέτρων και εκτοπίσματος άνω των 220.000 τόνων είχε γυρίσει πλαγίως εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Είχε σφηνωθεί στο νότιο τμήμα του καναλιού, φρακάροντας την πιο πολυσύχναστη πλωτή οδό του κόσμου στο 151ο χιλιόμετρο της διώρυγας.
Μια ριπή ανέμου σε συνδυασμό με μία άτυχη στιγμή αποδείχθηκε αρκετή για να παραλύσει το παγκόσμιο δίκτυο θαλασσίων επικοινωνιών και να πληγεί το παγκόσμιο εμπόριο.
Περίπου το 12% του παγκόσμιου εμπορίου, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται κατά προσέγγιση ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου και το 8% του υγροποιημένου φυσικού αερίου διέρχονται από το κανάλι κάθε μέρα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ημερήσιες ζημιές 10 δις δολαρίων από το μπλοκάρισμα της διώρυγας.
Παράλληλα η Αρχή της Διώρυγας ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά τα πλοία και τον αριθμό τους που θα διέρχονται από το κανάλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης