Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το fund... Archegos οδηγεί σε κατάρρευση των μετοχών της Credit Suisse και Nomura - Φόβοι για τεράστιες ζημιές

Το fund... Archegos οδηγεί σε κατάρρευση των μετοχών της Credit Suisse και Nomura - Φόβοι για τεράστιες ζημιές
Ένα σημαντικό αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης που εδρεύει στις ΗΠΑ αθέτησε τα margin call
Σχετικά Άρθρα
Μετά την Credit Suisse (δείτε εδώ), η οποία προειδοποίησε για σοβαρό πλήγμα λόγω έκθεσης σε αμερικανικό fund (χωρίς να το κατονομάσει), έρχεται και η Nomura να αναφέρει ότι η ζημία λόγω έκθεσης στο fund Archegos Capital Management μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2 δισ.
Οι σχετικές ανακοινώσεις των δύο τραπεζών πυροδότησαν ένα βίαιο sell off στις μετοχές τους, με την πτώση της Credit Suisse να φτάνει το 13% και της Nomura στο 15%.

Ισχυρό πλήγμα από... hedge fund των ΗΠΑ δέχτηκε η Credit Suisse

Για ένα «εξαιρετικά σημαντικό» πλήγμα στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου προειδοποίησε η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, γνωστοποιώντας ότι άρχισε να βγαίνει από θέσεις από ένα μεγάλο αμερικανικό αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης που αθετούσε τα margin calls την προηγούμενη εβδομάδα.
Σε σχετική ενημέρωση, η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη δήλωσε ότι πλήθος άλλων τμημάτων επηρεάστηκαν επίσης.
Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας σημειώνει «βουτιά» 14%.

credit.JPG

Δεν έχει ποσοτικοποιηθεί η ζημία ακόμη

"Ενώ αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο να ποσοτικοποιηθεί το ακριβές μέγεθος της ζημίας που προκύπτει από αυτήν την έξοδο, θα μπορούσε να είναι πολύ σημαντική για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, παρά τις θετικές τάσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Credit Suisse.
Η τράπεζα πρόσθεσε ότι θα παράσχει περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με το θέμα «εν ευθέτω χρόνω».
Ένα margin call συμβαίνει όταν ένας μεσίτης απαιτεί από έναν επενδυτή να καταθέσει περισσότερα χρήματα σε έναν λογαριασμό περιθωρίου (που τους επιτρέπει να επενδύσουν χρήματα που δανείστηκαν από τον μεσίτη) για να τα μειώσουν στο ελάχιστο απαιτούμενο.
Στη συνέχεια, ο επενδυτής πρέπει είτε να καταθέσει στον λογαριασμό είτε να πουλήσει ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία που διατηρεί σε αυτόν.

Πιθανόν στα 2 δισ. η ζημιά για τη Nomura

Εκτός της Credit Suisse, η ιαπωνική Nomura Holdings προειδοποίησε επίσης για μια «σημαντική» πιθανή απώλεια από έναν ανώνυμο πελάτη των ΗΠΑ.
Αυτό σχετίζεται με τις συναλλαγές στην Archegos Capital Management του Bill Hwang, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.
Η εταιρεία του Hwang στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στο επίκεντρο ενός margin call που οδήγησε στην αναγκαστική εκκαθάριση μετοχών άνω των 20 δισ. δολαρίων την Παρασκευή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg.
Μεταξύ των πωλήσεων ήταν μετοχές των ViacomCBS, GSX Techedu, Baidu και Discovery.
Το οικογενειακό γραφείο που ιδρύθηκε από τον Hwang, πρώην trader της Tiger Management, ήταν ένα από τους κορυφαίους μεσιτικούς πελάτες της Nomura, ωστόσο δεν αποκλείεται να επηρεαστούν, εκτός της Credit Suisse, και οι Morgan Stanley και Goldman Sachs.
"Ένα σημαντικό αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης που εδρεύει στις ΗΠΑ αθέτησε τα margin call που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Credit Suisse και ορισμένες άλλες τράπεζες", δήλωσε η Credit Suisse.

nomura1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης