Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό πλήγμα από... hedge fund των ΗΠΑ δέχτηκε η Credit Suisse

tags :
Ισχυρό πλήγμα από... hedge fund των ΗΠΑ δέχτηκε η Credit Suisse
Αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο να ποσοτικοποιηθεί το ακριβές μέγεθος της ζημίας
Για ένα «εξαιρετικά σημαντικό» πλήγμα στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου προειδοποίησε η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, γνωστοποιώντας ότι άρχισε να βγαίνει από θέσεις από ένα μεγάλο αμερικανικό αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης που αθετούσε τα margin calls την προηγούμενη εβδομάδα.
Σε σχετική ενημέρωση, η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη δήλωσε ότι πλήθος άλλων τμημάτων επηρεάστηκαν επίσης.
Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας σημειώνει «βουτιά» 10%.

Δεν έχει ποσοτικοποιηθεί η ζημία ακόμη

"Ενώ αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο να ποσοτικοποιηθεί το ακριβές μέγεθος της ζημίας που προκύπτει από αυτήν την έξοδο, θα μπορούσε να είναι πολύ σημαντική για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, παρά τις θετικές τάσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Credit Suisse.
Η τράπεζα πρόσθεσε ότι θα παράσχει περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με το θέμα «εν ευθέτω χρόνω».
Ένα margin call συμβαίνει όταν ένας μεσίτης απαιτεί από έναν επενδυτή να καταθέσει περισσότερα χρήματα σε έναν λογαριασμό περιθωρίου (που τους επιτρέπει να επενδύσουν χρήματα που δανείστηκαν από τον μεσίτη) για να τα μειώσουν στο ελάχιστο απαιτούμενο.
Στη συνέχεια, ο επενδυτής πρέπει είτε να καταθέσει στον λογαριασμό είτε να πουλήσει ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία που διατηρεί σε αυτόν.

Το ταραχώδες 18μηνο

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται μετά από ένα ταραχώδη 18μηνο για την Credit Suisse.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η τράπεζα ανακοίνωσε την αναστολή της δραστηριότητας της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και την αναστολή των μπόνους, ώστε να διαχειριστεί καλύτερα τη ζημιά από την κατάρρευση της βρετανικής εταιρείας χρηματοδότησης της εφοδιαστικής αλυσίδας Greensill Capital.
Η μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse κατείχε 10 δισ. δολάρια από τα κεφάλαια της εταιρείας και σημείωσε ότι ορισμένοι επενδυτές είχαν απειλήσει περί νομικών δράσεων.
Εν τω μεταξύ, τον Φεβρουάριο του 2020, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Tidjane Thiam παραιτήθηκε μετά από ένα σκάνδαλο κατασκοπείας το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης