Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στο πετρέλαιο μετά την αποκόλληση του Ever Given - Το αργό -2% στα 59,7 δολ. το βαρέλι

Πτώση στο πετρέλαιο μετά την αποκόλληση του Ever Given - Το αργό -2% στα 59,7 δολ. το βαρέλι
Η αστάθεια της αγοράς πρόκειται να συνεχιστεί, εκτιμούν οι αναλυτές
Σχετικά Άρθρα
Πτώση άνω του 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την αποκόλληση του Ever Given από τη Διώρυγα του Σουέζ, η οποία έμεινε αποκλεισμένη για μία εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στο διεθνές εμπόριο.
Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 2,2% στα 59,64 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent καταγράφει απώλειες 1,75% στα 63,3 δολ, το βαρέλι.
Εκατοντάδες άλλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, φορτηγά χύδην και πετρελαιοφόρα εξακολουθούν να βρίσκονται αποκλεισμένα και στις δύο άκρες του καναλιού, αλλά η είδηση για την κίνηση του πλοίου έστειλε αμέσως τις τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταγράψει έντονες διακυμάνσεις τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι έμποροι και οι επενδυτές προσπάθησαν να σταθμίσουν τον αντίκτυπο του αποκλεισμού ενός βασικού σημείου διέλευσης του διεθνούς εμπορίου και του ευρύτερου αποτελέσματος των κλειδαριών για να σταματήσουν οι μολύνσεις από κορωνοϊός.
Η αστάθεια της αγοράς πρόκειται να συνεχιστεί, δήλωσε ο αναλυτής Jeffrey Halley.
«Δεδομένης της μεταβλητότητας την περασμένη εβδομάδα, το Brent φαίνεται να κινείται στο χαμηλότερο επίπεδο των 60,00 δολ. στα 65 δολ. το βαρέλι», ενώ το πετρέλαιο των ΗΠΑ είναι πιθανό να υποχωρήσει στα 57,50 δολ.
Οι τιμές λαμβάνουν στήριξη από τις προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσουν χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής κατά τη συνάντησή τους εντός της εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης