Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Gazprom: Θα είναι σίγουρα έτοιμος το 2021 ο αγωγός Nord Stream 2

Gazprom: Θα είναι σίγουρα έτοιμος το 2021 ο αγωγός Nord Stream 2
Για τον αγωγό, που έχει διχάσει την Ευρώπη και συγκεντρώνει τα πυρά των ΗΠΑ, μένουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης σωληνώσεων στα χωρικά ύδατα της Δανίας
Σχετικά Άρθρα

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα ολοκληρωθεί σίγουρα το 2021, δήλωσε ο Viktor Zubkov, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom.
«Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και λίγα πράγματα μένουν να γίνουν ακόμη», δήλωσε ο Zubkov όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass.
«Σίγουρα θα ολοκληρωθεί φέτος, σίγουρα», σημείωσε.
Περίπου το 90-92% των εργασιών, που απαιτούνται για τον αγωγό, έχουν ήδη γίνει όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Gazprom.
Για τον αγωγό, που έχει διχάσει την Ευρώπη και συγκεντρώνει τα πυρά των ΗΠΑ, μένουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης σωληνώσεων στα χωρικά ύδατα της Δανίας.

Αντιδρούν οι ΗΠΑ

Ωστόσο, οι ΗΠΑ απειλούν με την επιβολή περισσότερων κυρώσεων σε οντότητες που βοηθούν την Gazprom και στους εταίρους του έργου καθώς συνεχίζουν να επιδιώκουν να σταματήσει το έργο.
Η Γερμανία, που αποτελεί την κατάληξη του αγωγού, τάσσεται υπέρ του έργου για οικονομικούς λόγους ενώ οι ΗΠΑ και διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κρατών της Βαλτικής, της Πολωνίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασαν ανησυχία τους με τον ισχυρισμό πως η Ρωσία χρησιμοποιεί ως πολιτικό εργαλείο τις πωλήσεις και το μονοπώλιο φυσικού αερίου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden «εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Nord Stream 2 είναι μια κακή συμφωνία για την Ευρώπη», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki
Τους τελευταίους μήνες, οι ΗΠΑ διευρύνουν τις κυρώσεις εναντίον παρόχων υπηρεσιών και εκείνων που χρηματοδοτούν σκάφη που εμπλέκονται στην κατασκευή του Nord Stream 2 σε μια νέα προσπάθεια να αποτραπεί η ολοκλήρωση του έργου.
Υπάρχει ακόμη ένα τμήμα της διαδρομής του αγωγού που πρέπει να τοποθετηθεί στη θάλασσα στα ύδατα της Δανίας, αλλά οι ΗΠΑ στοχεύουν τώρα οποιονδήποτε βοηθά την ολοκλήρωση του έργου με οποιονδήποτε τρόπο.

agogos_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης