Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spahn (υπ. Υγείας Γερμανίας): Σκληρό lockdown 14 ημερών, όπως το 2020

Spahn (υπ. Υγείας Γερμανίας): Σκληρό lockdown 14 ημερών, όπως το 2020
Χρειαζόμαστε για μία ακόμη φορά 10, 14 ημέρες, πραγματικού περιορισμού των επαφών και της κινητικότητάς μας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Ένα «σκληρό» lockdown διάρκειας 10, 14 ημερών, «όπως το προηγούμενο Πάσχα», θεωρεί απαραίτητο προκειμένου να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn, όπως δήλωσε το Σάββατο (27/3/2021), απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών μέσω τηλεδιάσκεψης.
«Αν λάβουμε υπόψη μας τους αριθμούς και τις σημερινές εξελίξεις, χρειαζόμαστε για μία ακόμη φορά 10, 14 ημέρες, πραγματικού περιορισμού των επαφών και της κινητικότητάς μας (...)
Απαιτείται ένα lockdown παρόμοιο με αυτό του Πάσχα του προηγούμενου έτους», δήλωσε ο Spahn παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος θα ήθελε να γιορτάσει με την οικογένειά του, «αλλά φέτος δεν γίνεται».
Τόνισε μάλιστα ότι «αν είχαμε σπάσει εγκαίρως το τρέχον κύμα, θα μπορούσαμε τώρα να κάνουμε τα πρώτα βήματα ανοίγματος, όπως βλέπουμε σε κάποια κρατίδια και κάποιους δήμους» και ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα την προστασία του συστήματος υγείας.
Αναφερόμενος στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, ο υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε της στρατηγικής που εφαρμόζεται, με τον εμβολιασμό πρώτα των πιο ηλικιωμένων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα η διαδικασία θα επιταχυνθεί σημαντικά, με τη συμμετοχή και περίπου 80.000-100.000 οικογενειακών ιατρών.
Στην ίδια τηλεδιάσκεψη, ο Klaus Cichutek, επικεφαλής του Ινστιτούτου Paul Ehrlich που είναι αρμόδιο για τα εμβόλια στην Γερμανία, δήλωσε ότι υπάρχει αισιοδοξία τόσο για το εμβόλιο Sputnik V όσο και για αυτά που ετοιμάζουν οι εταιρίες CureVac και Novovac, ενώ, αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και όταν χρειάζεται «χτυπούν το καμπανάκι».

Τον Απρίλιο η πρώτη παρτίδα του μονοδοσικού εμβολίου της J&J

Η Γερμανία πρόκειται να παραλάβει την πρώτη μικρή παρτίδα μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson στα μέσα Απριλίου, ανακοίνωσε ο Spahn δίνοντας στη χώρα την επιλογή ενός ακόμη εμβολίου ώστε να επισπευσθεί η εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού που εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.
«Θα είναι μόνο μια μικρή παρτίδα στην αρχή», είπε ο Spahn και πρόσθεσε ότι αναμένει πως μια αποστολή 275.000 δόσεων του εμβολίου θα φθάσει στη χώρα περί τις 12 Απριλίου.
«Αλλά τουλάχιστον--επειδή περιμένουμε πολύ καιρό για την πρώτη παραλαβή του εμβολίου της J&J - θα παραλάβουμε την πρώτη παρτίδα των εμβολίων στα μέσα Απριλίου και έπειτα θα αυξηθούν σε εκατομμύρια δόσεις, όπως συμβαίνει με όλες τις παραλαβές (εμβολίων)», ανέφερε.
To εμβόλιο της J&J's, το οποίο έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ στις 11 Μαρτίου, είναι το τέταρτο που λαμβάνει άδεια για χρήση στην ΕΕ έπειτα από εκείνα των Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Moderna.
Έπειτα από την έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού που κινήθηκε με αργούς ρυθμούς εξαιτίας των καθυστερήσεων στις παραλαβές των εμβολίων και των περιορισμών στις προμήθειες, η Γερμανία προσβλέπει να επισπεύσει τους εμβολιασμούς από τον επόμενο μήνα όταν αναμένεται ότι θα παραλάβει 15 εκατομμύρια δόσεις από τους τρεις άλλους προμηθευτές.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης