Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Δύσκολες οι επόμενες δέκα ημέρες – Παράτολμο το ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων

Εξαδάκτυλος: Δύσκολες οι επόμενες δέκα ημέρες – Παράτολμο το ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων
Θα αυξηθεί η πίεση το επόμενο διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα, εκτίμησε ο Αθ. Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Παράτολμο το ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Αθ. Εξαδάκτυλο.
Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ προειδοποίησε ότι οι επόμενες δέκα ημέρες θα είναι δύσκολες, σημειώνοντας ότι η πίεση στο Σύστημα Υγείας έχει σταθεροποιηθεί, αλλά υπάρχει.
Υπογράμμισε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής δεν τέθηκε θέμα απόφασης για άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς «έχουμε ακόμα μέρες μπροστά μας για αυτή την απόφαση», ενώ εκτίμησε ότι θα αυξηθεί η πίεση το επόμενο διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

Για λιανεμπόριο

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι το λιανεμπόριο δείχνει να μην είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας, προσθέτοντας ότι ουσιαστικά δεν έχει και μεγάλη διαφορά από τα ψώνια σε καταστήματα τροφίμων.
Όπως είπε, σε καταστήματα λιανεμπορίου μπορεί να υπάρχει μικρότερος συνωστισμός, όμως το αντίθετο συμβαίνει στους εμπορικούς δρόμους.
Κατά τον ίδιο, όταν λειτουργεί το λιανεμπόριο ο συνωστισμός παρατηρείται στους εμπορικούς δρόμους.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι τα τεστ αυτοδιάγνωσης και η σωστή χρήση τους, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για το άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Για το Πάσχα

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι εφόσον όλοι κάνουμε αυτά που πρέπει, τότε το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο από το Πάσχα του 2020, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι σαν το Πάσχα του 2019.
Τέλος, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού έξω από μπαρ στη Θεσσαλονίκη με ποτά στο χέρι, προειδοποίησε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μη βρεθούμε να κάνει Πάσχα όλη η Ελλάδα «και η Θεσσαλονίκη να έχει Μεγάλη Παρασκευή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης