Τελευταία Νέα
Speculator

Στις 26 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για CEO στο ΤΧΣ που αντιδρά για το ποσοστό του στην Πειραιώς

Στις 26 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για CEO στο ΤΧΣ που αντιδρά για το ποσοστό του στην Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα 26 Μαρτίου 2021 θα υποβληθούν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)… ωστόσο θα τελειώσει η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς και ακολούθως… θα επικυρωθεί ο νέος CEO στο ΤΧΣ

Το ΤΧΣ ως κοινός μέτοχος

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συμπεριφέρεται με τον νέο του ρόλο και λειτουργεί ως κοινός μέτοχος, όπερ σημαίνει ότι αποτιμάει και αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα δεδομένα όπως πρόσφατα είχε αναφέρει το bankingnews.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ξένοι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Bodart, Maetze και Mazzuchelli απείλησαν με παραιτήσεις ενώ και οι έλληνες Βερύκιος, Σπηλιωτόπουλος, Τριδημάς και Τσατσαρώνης εξέφρασαν τις έντονες αντιρρήσεις τους.
Μάλιστα και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης απείλησε να μην συμμετάσχει στην διαδικασία που ολοκληρώνεται στις 26 Μαρτίου 2021 για την κενή θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας λόγω των μεγάλων διαφορών.

Μεγάλο χάσμα και πολλές διφωνίες για την Πειραιώς

Για το ζήτημα της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς, είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί φλέγον ζήτημα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και εκεί η πλειοψηφία σχεδόν στο 90% τάσσεται κατά της πιθανότητας ενός ακραίου dilution.
Ενώ συναινεί στην αύξηση κεφαλαίου και στην επιτυχία της αύξησης διαφωνούν για το ύψος του dilution.
Η αύξηση κεφαλαίου με δημόσια προσφορά ισοδυναμεί με απίσχναση ακραία καθώς το σημερινό 100% των μετόχων αναλογεί στο 4,8% της Πειραιώς μετά τα reverse split και την αύξηση κεφαλαίου.
Για το ΤΧΣ που πρόσφατα μετέτρεψε το Cocos σε μετοχές τα 2,040 δισεκ. ευρώ στα 6 ευρώ στην παλαιά ονομαστική αξία ισοδυναμεί με απώλεια 100%.
Στο ΤΧΣ οι ξένοι ξεκάθαρα καταψηφίζουν κάθε πρόταση που οδηγεί σε ακραίο dilution δηλαδή αραίωση και δεν δέχονται ούτε μείωση από 61,35% σε ποσοστό κάτω της καταστατικής μειοψηφίας δηλαδή κάτω από 33%.
Μάλιστα μιλούν για ποσοστό της τάξης του 40% με 50%.
Στο ζήτημα της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς η άρνηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι πολύ μεγαλύτερη.
Στο ΤΧΣ υποστηρίζουν ότι η αύξηση πρέπει να πετύχει αλλά είναι αδιανόητο να υποστεί τόσο μεγάλης κλίμακας ζημία το Ταμείο έναντι άλλων μετόχων.

Προσεχώς θα χτυπήσουν τα απαραίτητα τηλέφωνα που ξεκινούν από 210-3385…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης