Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid19: Βράζει η Λατινική Αμερική – Lockdown στην Χιλή, πάνω από 200.000 οι νεκροί στο Μεξικό

Covid19: Βράζει η Λατινική Αμερική – Lockdown στην Χιλή, πάνω από 200.000 οι νεκροί στο Μεξικό
Αναστέλλει τις πτήσεις από και προς Βραζιλία, Μεξικό και Χιλή η Αργεντινή
Σχετικά Άρθρα

Έξαρση καταγράφει η επιδημία του κορωνοϊού σε όλη τη Λατινική Αμερική με αποτέλεσμα η μια χώρα με την άλλη να ανακοινώσει μια σειρά από περιοριστικά μέτρα.
Στο Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 200.000 το τελευταίο 24ωρο, με τον δείκτη θνητότητας να είναι ο 17ος υψηλότερος στον κόσμο.
Είναι χαρακτηριστικό πως καθημερινά καταγράφονται 1.000 με 2.000 θανάτους, τη στιγμή που τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2,2 εκατομμύρια.
Σημειώνεται πως το Μεξικό, όπως και η υπόλοιπη Λατινική Αμερική τελούν υπό το β’ κύμα της επιδημίας, ενώ ερωτηματικό παραμένει το εάν θα υπάρξει και γ’ κύμα, με τις ανησυχίες να εντείνονται λόγω του βραζιλιάνικου παραλλαγμένου στελέχους του ιού που κυριαρχεί σε πολλές χώρες και το οποίο θεωρείται εξαιρετικά μεταδοτικό και θανατηφόρο.
Μέχρι στιγμής το Μεξικό έχει αναφέρει 10 κρούσματα της βρετανικής παράλλαξης και 3 της βραζιλιάνικης παράλλαξης του ιού, ενώ προβληματισμός επικρατεί και για τους εξαιρετικά χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμών.
Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί κυρίως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ο σκοπός που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι να έχουν ανοσοποιηθεί όλοι οι ηλικιωμένοι μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Lockdown στην Χιλή

Εν τω μεταξύ, στην Χιλή, η οποία πηγαίνει πολύ καλά με τους εμβολιασμούς, οι αρχές ανακοίνωσαν πως επιβάλλεται lockdown σε όλη τη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, του Σαντιάγο, για να ελεγχθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Τα κρούσματα στη Χιλή βρίσκονταν σε άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το τέλος των διακοπών του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο, και έσπασαν ρεκόρ το Σάββατο.
Τα νοσοκομεία έφθασαν ξανά στα όριά τους.
Οι αρχές ανακοίνωσαν σειρά νέων περιοριστικών μέτρων χθες, όπως την απαγόρευση των μετακινήσεων από περιφέρεια σε περιφέρεια και την προσωρινή αναστολή των αδειών όσων βρίσκονται σε καραντίνα προκειμένου να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να αγοράσουν τρόφιμα.
Χαρακτήρισαν τους νέους, δρακόντειους περιορισμούς «μια τελευταία προσπάθεια».
Μεγάλο μέρος του Σαντιάγο, μητρόπολης 6 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων τελούσε ήδη υπό lockdown, όμως οι αρχές εξήγησαν πως πλέον θα τεθεί σε καραντίνα όλη η πόλη.
Η Χιλή ήταν ανάμεσα στις πρώτες χώρες της Λατινικής Αμερικής που άρχισε να εμβολιάζει τους πολίτες της χάρη σε μια παρτίδα δόσεων του προϊόντος των Pfizer/BioNTech την 24η Δεκεμβρίου.
Αξιωματούχοι αποδίδουν την αύξηση των κρουσμάτων στην εξάπλωση πιο μολυσματικών, παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, και τη χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων, εν μέρει λόγω της επιτυχίας του προγράμματος ανοσοποίησης.
Η Χιλή 22.524 νεκρούς επί συνόλου 954.762 κρουσμάτων του ιού.

Αργεντινή: Τέλος τα ταξίδια σε Βραζιλία, Μεξικό, Χιλή

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη διασπορά του ιού, η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αναστείλει από αύριο Σάββατο 27/3 και μέχρι νεοτέρας τις πτήσεις από τη Βραζιλία, τη Χιλή και το Μεξικό.
Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστούν και άλλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων τεστ και υποχρεωτικής απομόνωσης για τους επιβάτες πτήσεων που επιστρέφουν στην επικράτεια αεροπορικώς από διάφορες περιοχές.
Αναστολή εφαρμόζεται ήδη στις πτήσεις από τη Βρετανία.
Στην Αργεντινή ξεπεράστηκε χθες το όριο των 55.000 νεκρών εξαιτίας της COVID-19, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από δύο εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης