Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο έλεος της covid η Βραζιλία – Ημερήσιο ρεκόρ με πάνω από 100.000 κρούσματα

Στο έλεος της covid η Βραζιλία – Ημερήσιο ρεκόρ με πάνω από 100.000 κρούσματα
Ασφυκτική πίεση στον πρόεδρο Bolsonaro καθώς διευρύνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις
Σχετικά Άρθρα

Στο έλεος της επιδημίας του κορωνοϊού είναι η Βραζιλία, η οποία το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε ένα ακόμα ημερήσιο ρεκόρ, καθώς ανέφερε πάνω από 100.000 κρούσματα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν 100.158 νέες μολύνσεις τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο τους να έχει ξεπεράσει τα 12,3 εκατομμύρια.
Παράλληλα αναφέρθηκαν άλλοι 2.777 θάνατοι, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 303.462.
Η Βραζιλία είναι, μετά τις ΗΠΑ, η χώρα με τους περισσότερους θανάτους και κρούσματα παγκοσμίως.
Και ενώ η επιδημία εξελίσσεται ανεξέλεγκτα, τα νοσοκομεία της χώρας και γενικότερα το δημόσιο σύστημα υγείας τελεί υπό κατάρρευση, ενώ διευρύνεται και η κοινωνική δυσαρέσκεια για τον τρόπο, με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία ο πρόεδρος Jair Bolsonaro, ο οποίος από την αρχή υποβάθμιζε τον κίνδυνο του κορωνοϊού ενώ αντιδρούσε σε κάθε περιοριστικό μέτρο για τον έλεγχο της διασποράς του ιού.
Την ίδια στιγμή, και ενώ απουσιάζει οποιαδήποτε εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας, οι εμβολιασμοί του πληθυσμού εξελίσσονται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, κάτι που «χρεώνεται» και πάλι στον πρόεδρο της Βραζιλίας, ο οποίος κατηγορείται ότι έσπειρε επανειλημμένα στους πολίτες αμφιβολίες για τα εμβόλια.
Όπως είναι αναμενόμενο, τα πυρά εκτοξεύονται κατά αρκετών μελών της κυβέρνησης, με κάποια από αυτά να απευθύνονται στον υπουργό Εξωτερικών της Βραζιλίας, ο οποίος κατηγορείται ότι εξαιτίας δικών του αστοχιών και πολιτικής απέναντι στην Κίνα και στις ΗΠΑ, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες δόσεις εμβολίων.
Πάντως και σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την κοινή γνώμη ο Bolsonaro ανακοίνωσε ότι προχωρά στη δημιουργία επιτροπής που θα διαχειριστεί την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ δεσμεύθηκε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης