Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Biden παραμένει ανοιχτός στην έναρξη διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Biden παραμένει ανοιχτός στην έναρξη διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα
Ο Αμερικανός πρόεδροςδήλωσε ότι η κίνηση της Βόρειας Κορέας να προχωρήσει στη δοκιμαστική εκτόξευση δύο πυραύλων δείχνει ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει σχετικά με την κυβέρνηση στην Πιονγκγιάνκ

Ο Αμερικανός πρόεδρος J. Biden δήλωσε ότι η κίνηση της Βόρειας Κορέας να προχωρήσει στη δοκιμαστική εκτόξευση δύο πυραύλων μικρής ακτίνας δράσης στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δείχνει ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει σχετικά με την κυβέρνηση στην Πιονγκγιάνκ.
«Έχουμε μάθει ότι τίποτα σημαντικό δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο πρόεδρος Biden στους δημοσιογράφους, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden υποβάθμισαν τις αναφερόμενες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις, δηλώνοντας ότι ο Biden είναι ακόμη ανοιχτός στην έναρξη ενός διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα.
Οι αξιωματούχοι που ενημέρωσαν σχετικά τους δημοσιογράφους, ανέφεραν ότι οι εκτοξεύσεις ήταν στο κατώτερο επίπεδο επιδόσεων των πυραύλων και δεν καλύπτονται από τα διάφορα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Οι ίδιοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση Biden βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της επανεξέτασης της πολιτικής της για τη Βόρεια Κορέα, αλλά και ότι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ J. Salivan θα συζητήσει το ζήτημα αυτό, την επόμενη εβδομάδα με τους ομολόγους του από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.
Τις εκτοξεύσεις των πυραύλων επιβεβαίωσαν και οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, ενώ σε αυτές αναφέρθηκε σήμερα και το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap, μετά την επιβεβαίωσή τους από Αμερικανούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με την ίδια αναφορά του νοτιοκορεατικού πρακτορείου, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις των πυραύλων εντοπίστηκαν από τις νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις.
Το Μεικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας είχε ανακοινώσει ότι αδυνατούσε να επιβεβαιώσει άμεσα τις σχετικές αναφορές, αλλά τόνισε ότι παρακολουθούσε στενά της στρατιωτική δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un παραβρέθηκε σε επίσημη εγκαινιάζοντας την πρώτη φάση ενός προγράμματος που προβλέπει τη συνολική κατασκευή 50.000 νέων διαμερισμάτων, στο πλαίσιο του πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο.
Το πρόγραμμα προβλέπει την κατασκευή 10.000 νέων διαμερισμάτων στην Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ στη Βόρεια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης