Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΚ ΗΠΑ): Πράσινο φως για καταβολή μερισμάτων και επαναγορά μετοχών από τις τράπεζες

tags :
Yellen (ΥΠΟΚ ΗΠΑ): Πράσινο φως για καταβολή μερισμάτων και επαναγορά μετοχών από τις τράπεζες
«Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φαίνονται περισσότερο υγιή τώρα και «πρέπει να έχουν κάποια δυνατότητα, σύμφωνα με τους κανόνες, να καταβάλουν μερίσματα στους μετόχους τους», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen
Σχετικά Άρθρα

 Οι αμερικανικές τράπεζες φαίνονται πλέον αρκετά υγιείς ώστε να μπορούν να καταβάλουν μερίσματα και να προχωρήσουν σε επαναγορές μετοχών, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Πρόκειται για μια στροφή η οποία αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των κορυφαίων αξιωματούχων του οικονομικού επιτελείου στη ανακάμψη της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας.
Η Yellen πραγματοποίησης τα ανωτέρων σχόλια τη δεύτερη ημέρα ακρόασης στο Κογκρέσο μαζί με τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell.
Ερωτηθείς από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικού Συστηματος της Γερουσίας Sherrod Brown αντιτίθεται στη προοπτική οι τράπεζες να πληρώνουν μερίσματα και να προχωρούν σε επαναγορές  μετοχών, η Yellen απάντησε ότι στο προηγούμενο διάστημα ήταν αντίθετη με την επαναγορά των μετοχών από τις τράπεζες, αλλά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φαίνονται πιο υγιή τώρα και «πρέπει να έχουν κάποια ικανότητα, σύμφωνα με τους κανόνες, να καταβάλουν μερίσματα στους μετόχους».

Αισιοδοξία

Οι Yellen και Powell προσέφεραν μια αισιόδοξη προοπτική για την οικονομία, τροφοδοτούμενη από προσδοκίες για συνεχή πρόοδο υμβολιασμών αλλά και τις συνέπειες του πακέτου μέτρων τόνωσης 1,9 τρισ. δολ.
Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας εξελίσσεται με ταχύτερους του αναμενόμενου ρυθμούς, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κινδύνους από την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης από τη μία πλευρά και από την άλλη από την ένταση των πληθωριστικών πιέσεων, καθώς εισέρχεται σταδιακά στην οικονομία το πακέτο μέτρων τόνωσης 1,9 τρισ. δολ.

β

Η απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην κρίση, συμπεριλαμβανομένων το ύψους περίπου 5 τρισ. δολαρίων πρόγραμμα δημοσιονομικών δαπανών και τη σημαντική υποστήριξη από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μέσω της νομισματικής πολιτική, έθεσε τις βάσεις για την παρατηρούμενη ανάπτυξη καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμών εξελίσσεται και αναμένεται να αρθούν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα
Ωστόσο, παραμένει ασαφές πόσο σύντομα εκατομμύρια ακόμη άνεργοι θα ανακτήσουν τις θέσεις εργασίας, εάν η Fed μπορεί να διατηρήσει το ρυθμό αγορά ομολόγων στο ίδιο επίπεδο εν μέσω αυξησης των τιμών και ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων και εάν αποδεχθεί διατηρήσιμη η υποχώρηση της υγειονομικής κρίσης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης