Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Εφικτή ανάπτυξη και καθεστώς πλήρους απασχόλησης εντός του 2022

tags :
Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Εφικτή ανάπτυξη και καθεστώς πλήρους απασχόλησης εντός του 2022

Τι αναμένεται να επισημάνει η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών κατά την ακρόαση της στο αμερικανικό Κογκρέσο για το πακέτο μέτρων τόνωσης 1,9 τρισ. δολ και την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας

Σχετικά Άρθρα
Αισιόδοξη εικόνα για την αμερικανική οικονομία καθώς ανακάμπτει από τις συνέπειες της πανδημίας αναμένεται να φιλοτεχνήσει η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen στην κατάθεσή της στο ενώπιον του Κογκρέσου την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 όπου θα επισημάνει την πρόβλεψή της για ανάπτυξη και κατάκτηση του καθεστώτος πλήρους απασχόλησης από το 2022 εξαιτίας του πακέτου των 1.9 τρισ. δολ. του πακέτου Biden, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Ανάκαμψη

Ο Yellen, στη έγγραφή ενημέρωσή της προς την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σημειώνει ότι με την έγκριση του νόμου για το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, «είμαι βέβαιη ότι οι άνθρωποι θα φτάσουν στην άλλη πλευρά αυτής της πανδημίας με ανέπαφα τα θεμελιώδη στοιχεία της ζωής τους.
Και πιστεύω ότι στην άλλη πλευρά θα συναντήσουν μια αναπτυσσόμενη οικονομία.
Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι θα δούμε την επιστροφή σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης το επόμενο έτος».

Επιχειρήσεις

Ο Yellen επισήμανε ότι καθώς το Υπουργείο Οικονομικών είναι επιφορτισμένο με την εφαρμογή μεγάλου μέρους των μέτρων τόνωσης του πακέτου Biden και τη διανομή των σχετικών πόρων, εργάζεται για την παροζή των ενισχύσεων εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των πιο μικρών από τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες ανήκουν σε γυναίκες και μέλη των μειονοτήτων.

Στέγαση

Το Υπουργείο Οικονομικών περιορίζει των αριθμό των πιστοποιήσεων που απαιτούνται για τις ενισχύσεις όσον αφορά τις ενισχύσεις για τα και τα ενυπόθηκα δάνεια σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η εφαρμογή ενός σχεδίου ενισχύσεων για τη στάγαση ύψους 30 δισ. δολαρίων.
«Περιορίζουμε τη γραφειοκρατία για αυτούς, ενώ εξακολουθούμε να λαμβάνουμε λογικά μέτρα για την πρόληψη των περιπτώσεων εξαπάτησης και καταχρηστικής ληψης των πόρων», δήλωσε ο Yellen.

Πολιτείες

Το Υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται επίσης στενά με τις πολιτείες και άλλες τοπικές κυβερνήσεις για τη χορήγηση ενισχύσεων 350 δισ. δολάρια οι πόροι το οποίου θα αρχίσουν να διανέμονται εντός περίπου 60 ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης