Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Να προετοιμαστεί το σύστημα υγείας για μακράς διάρκειας μάχη με τον κορωνοϊό

Εξαδάκτυλος: Να προετοιμαστεί το σύστημα υγείας για μακράς διάρκειας μάχη με τον κορωνοϊό
Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που καθημερινά μας εκπλήσσει δυσάρεστα είπε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Να προετοιμαστεί το σύστημα υγείας για μια μακράς διάρκειας μάχη με τον κορωνοϊό συστήνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος κάνει λόγο για έναν ιό που καθημερινά μας εκπλήσσει δυσάρεστα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Εξαδάκτυλος είπε ότι αναφέρεται στο δύσκολο σενάριο για το οποίο πρέπει να γίνει προετοιμασία με προσαρμογές μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου το Σύστημα Υγείας να αντέξει εφόσον απαιτηθεί σε μια μακράς διάρκεια μάχη με την αρρώστια.
«Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα τα όποια πρέπει να γίνουν, ελπίζω να γίνουν, για να μπορέσουμε να έχουμε μια μάχη μακράς διάρκειας.
Άλλο είναι το επεισόδιο τριών ημερών και άλλο είναι η μάχη των τεσσάρων ετών ή ο εκατονταετής πόλεμος.
Είναι διαφορετικά μεγέθη, απαιτούν διαφορετική προετοιμασία» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, αναφέροντας πως όλες τις προηγούμενες φορές έπεσε έξω στις εκτιμήσεις του.
Ωστόσο, επικαλέστηκε τα μαθηματικά μοντέλα των καθηγητών Σαρηγιάννη και Τζανάκη, για να τονίσει πως θα συνεχίσει η άνοδος κρουσμάτων τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες.
Μάλιστα ο κ.Εξαδάκτυλος δεν έκρυψε και την απαισιοδοξία του για το φετινό Πάσχα, καθώς μετά τις αρχικές του εκτιμήσεις ότι θα είναι διαφορετικό σε σχέση με το περσινό, πλέον σημείωσε πως «η προοπτική του να κάνουμε ένα Πάσχα τέτοιο που να γεμίσει τις ψυχές μας, δεν έχει χαθεί οριστικά».
Σχετικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος δραστηριοτήτων, τόνισε ότι ενδεχομένως και να γίνει κάποια σχετική συζήτηση στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή, ωστόσο η δική του εισήγηση θα είναι ότι «δεν πρέπει να αυξηθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης