Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

1ο Virtual Greek-German Alternative Tourism & Gastronomy Workshop

tags :
1ο Virtual Greek-German Alternative Tourism & Gastronomy Workshop
Το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2021 όπως διεφάνη από τις συμμετοχές ήταν υψηλό
Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή 19 Μαρτίου, οι εργασίες του 1oυ Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας στην αγορά της Γερμανίας, της Tourism Media & Events, εκδήλωση που εστέφθη με επιτυχία -υπό το πρίσμα των συνθηκών του covid 19- καθώς πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες επιχειρηματικές συναντήσεις, τόσο μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών, όσο και με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.
Το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2021 όπως διεφάνη από τις συμμετοχές ήταν υψηλό, ενώ οι Γερμανοί πράκτορες επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή σε νέους τουριστικούς προορισμούς, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη και για ένα θετικό 2022.
Η πλειονότης δε αυτών κατέγραψε τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας στον τομέα του θεματικού τουρισμού με επίκεντρο, τον περιπατητικό, τον αναρριχητικό και τον αθλητικό τουρισμό. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η σπουδή δεκάδων Γερμανών εισαγωγέων να έλθουν σε επαφή με ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και ποτών που αποτελούν εν δυνάμει πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού μέσω της γαστρονομίας.
Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
Τιμώμενη Περιφέρεια της εκδήλωσης ήταν ηΠεριφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Επίσημος χορηγός Αερομεταφορών της εκδήλωσης η AegeanAirlines, ενώ Χορηγοί ήταν, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, και το «Ελληνικό Πρωϊνό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.
Στην έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε webinarμε παρουσιάσεις προορισμών και προϊόντων γαστρονομίας της Ελλάδος, σε εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media της Γερμανίας, εξασφαλίζοντας έτσι την μέγιστη δημοσιότητα της εκδήλωσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Γερμανία κα Μαρία Μαρινάκη, η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο διευθυντής πολιτικής και τουρισμού του DRV κ.Volker Adams και ο κ.Ιωάννης Κουλουμπής, προϊστάμενος προϊόντων και αγορών της Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, Λαπωνίας & Ισλανδίας της TUI Group.
Παρουσιάσεις έγιναν από την διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ στην Γερμανία, κα Βίκυ Στρούμπου, τον εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Χρυσοχοίδη την κα Μαριάννα Λιάσκου από το Γραφείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και τον διευθυντή πωλήσεων Γερμανίας της AEGEANAIRLINES κ. Marco Stein.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης