Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιο είναι το “αγκάθι” στην παγκόσμια ανάκαμψη του τουρισμού

tags :
Ποιο είναι το “αγκάθι” στην παγκόσμια ανάκαμψη του τουρισμού
Οι απαιτήσεις καραντίνας και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι οι δύο κύριοι αποτρεπτικοί παράγοντες για τα διεθνή ταξίδια
Τα ψηφιακά πράσινα διαβατήρια ή πιστοποιητικά στόχο έχουν να διασφαλίσουν τη ροή ασφαλών ταξιδιών μεταξύ διεθνών προορισμών.
Αλλά σύμφωνα με την GlobalData “αγκάθι” παραμένει η έλλειψη συνεργασίας. Κάτι που θα καθυστερήσει περαιτέρω την παγκόσμια ανάκαμψη του τουρισμού.
Η διαμόρφωση ενός διεθνώς αναγνωρισμένου συστήματος ως παγκόσμιου προτύπου για όλους τους προορισμούς θα βοηθούσε να διασφαλιστεί ότι το ταξίδι θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλό και εύκολο.
Κι αυτό σύμφωνα με την GlobalData είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας που βοηθά στην “θεραπεία” της διεθνούς ταξιδιωτικής ζήτησης.
Αν κυκλοφορήσουν όλα μαζί τα διάφορα ψηφιακά πράσινα πιστοποιητικά θα δημιουργηθεί περαιτέρω σύγχυση μεταξύ των ταξιδιωτών.
Όπως επισημαίνει η GlobalData “μια μορφή ψηφιακού διαβατηρίου πρέπει να εξεταστεί περισσότερο ως ευκαιρία παρά ως διαγωνισμός”.

Οι κύριοι αποτρεπτικοί παράγοντες για τα διεθνή ταξίδια

“Οι απαιτήσεις καραντίνας και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι οι δύο κύριοι αποτρεπτικοί παράγοντες για τα διεθνή ταξίδια.
Αυτό υπογραμμίζει η αναλύτρια της GlobalData Γιοχάννα Μπονχίλ-Σμίθ.
Οι ταξιδιώτες είναι εξίσου μπερδεμένοι. Τόσο με το τι απαιτείται για να ταξιδέψουν, όσο και με τα πρωτόκολλα σε έναν προορισμό.
Μια απλή εφαρμογή μπορεί να ενημερώσει όλους τους ταξιδιώτες για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις εισόδου για έναν προορισμό. Και να τους πληροφορεί αν τα εμβόλια ή τεστ που έχουν κάνει είναι αποδεκτά στον προορισμό. Παράλληλα οι ταξιδιώτες θα έχουν εκεί αποθηκευμένα όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Όλα αυτά θα βοηθήσουν στη μείωση της σύγχυσης. Και θα εξασφαλίσουν μια πιο απρόσκοπτη και χωρίς ανησυχίες ταξιδιωτική εμπειρία”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης