Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αναθεώρηση στο 120% του δημόσιου χρέους για το 2020 (από 117%) λόγω bad bank

tags :
Ισπανία: Αναθεώρηση στο 120% του δημόσιου χρέους για το 2020 (από 117%) λόγω bad bank

Καθώς η SAREB θεωρείται δημόσιος οργανισμός ότι το κράτος θα αναλάβει περίπου 35 δισ. ευρώ από το χρέος της, σύμφωνα με απαίτηση της Eurostat

Σχετικά Άρθρα

Με την ενσωμάτωση των υποχρεώσεων της «bad bank» SAREB κατ’ απαίτηση της Eurostat, ο λόγος του ισπανικού χρέους ως προς το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 120% από 117% προηγουμένως για το 2020, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021.
Καθώς πλέον η SAREB θεωρείται δημόσιος οργανισμός, κάτι που σημαίνει ότι το κράτος θα αναλάβει περίπου 35 δισ. ευρώ από το χρέος της.

Εκκαθάριση

Η πηγή ανέφερε στο Reuters επίσης ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει να επεκτείνει την προθεσμία του 2027 που έθεσαν οι Βρυξέλλες για την ομαλή εκκαθάριση της SAREB.
Η SAREB ανέλαβε ζημίες πάνω από 50 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία από την κτηματαγορά και άλλα «τοξικά» περιουσιακά στοιχεία από συνολικά εννέα ισπανικές τράπεζες κατά την διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2012 στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος διάσωσης (bail out) του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης