Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Λίφτινγκ» στο Μέγαρο Μαξίμου – Οι κρίσιμοι ρόλοι και η νέα ομάδα για το διαδίκτυο

«Λίφτινγκ» στο Μέγαρο Μαξίμου – Οι κρίσιμοι ρόλοι και η νέα ομάδα για το διαδίκτυο
Ισχυροποίηση κάποιων σημαντικών στελεχών και ανάθεση κρίσιμων ρόλων
Σχετικά Άρθρα

κΛίφτινγκ και αναβάθμιση του Μεγάρου Μαξίμου προωθείται από τον Πρωθυπουργό με την ισχυροποίηση κάποιων σημαντικών στελεχών και την ανάθεση κρίσιμων ρόλων. 

Αναπληρωματικός κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Σκέρτσος 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία συχνότερη παρέμβαση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών αλλά και εσχάτως με την αποστολή της προμήθειας των δωρεάν rapid test από τους πολίτες μέσω των φαρμακείων. Μάλιστα, ήταν ο ίδιος που σήκωσε το γάντι απέναντι στον συνδικαλιστή φαρμακοποιό Κωνσταντίνο Λουράντο – που ζήτησε ειδικό αντίτιμο για τους φαρμακοποιούς. Επίσης, εκπλήρωσε και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου για να αποδομήσει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ  για 4 δωρεάν rapid test το μήνα, τα οποία θα κοστίσουν 2.5 δις ευρώ.
Ο κ. Σκέρτσος, μαζί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη –του οποίου ο κύριος ρόλος του είναι η υψηλή επιστασία στο νομοθετικό έργο- θα παρεμβαίνουν ως αναπληρωματικοί κυβερνητικοί εκπρόσωποι.

Ειδικές αποστολές για Πέτσα  

Επίσης, έναν ειδικό ρόλο έχει λάβει ο Στέλιος Πέτσας, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών προκειμένου να παρεμβαίνει ενισχυτικά της Αριστοτελίας Πελώνη. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει ανάγκη αυτές τις ενισχυτικές ενέσεις στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, πόσο μάλλον από τον κ. Πέτσα ο οποίος υπήρξε στο τιμόνι αυτό 2 έτη περίπου και με σχετική επιτυχία. Όπως μαθαίνουμε, μάλιστα, ο κ. Πέτσας καλείται συχνά στο Μαξίμου για να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό και την λοιπή ομάδα για ζητήματα διαχείρισης, πέραν των επίσημων καθηκόντων του.

Ισχυροποίηση Λιβάνιου- Πιερακάκη

Μπροστά θα βγει, όμως, σιγά σιγά και ο Θόδωρος Λιβάνιος του οποίου, όμως, η κύρια ασχολία είναι η ανάλυση των δημοσκοπήσεων και ο περαιτέρω επικοινωνιακός σχεδιασμός για να καλυφθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων. Πριν λίγες μέρες, μετά από συνεννόηση Λιβάνιου- Πιερακάκη πάρθηκε η απόφαση για να αναδειχθεί η μεγάλη αναβάθμιση που έχει επέλθει στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης με το νέο gov.gr. Η αλλαγή ατζέντας πάνω στα θέματα της ψηφιακής διακυβέρνησης θεωρείται προνομιακός χώρος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Νέα ομάδα κρούσης για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  

Από εκεί και πέρα, ένα κοινό άρθρο στα Νέα των Γρηγόρη Δημητριάδη, του Γιάννη Μαστρογεωργίου και του Καθηγητή Χαράλαμπου Τσέκερη σηματοδοτεί μία νέα συνεργασία μέσα από τη δημιουργία νέας ομάδας κρούσης Μαξίμου.
Η τεχνοκρατική ομάδα «Στρατηγικής Προοπτικής Διερεύνησης –Foresight» θα τεθεί υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού. Ο Χαράλαμπος Τσέκερης είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας με ερευνητικό έργο πάνω στην Κοινωνιολογία των δικτύων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σκοπός της ομάδας είναι να αναλυθούν όλες οι πολιτικές και κοινωνικές τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας χώρος που όπως είδαμε τελευταία είναι το πιο κρίσιμο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Σας είχαμε ενημερώσει στο ΒΝ, ότι στο Μαξίμου είχαν θορυβηθεί για τα πολλά dislikes στις τελευταίες αναρτήσεις του Πρωθυπουργού.
Η δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποίησε την πολιτική των bots στα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να ενισχύσει την κοινωνική αναταραχή που προκαλεί το 5 lockdown. 

Μαξιμιλιανός 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης