Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Η ανάκαμψη στις ΗΠΑ απέχει πολύ από το να είναι ολοκληρωμένη - Θα συνεχίσουμε την υποστήριξη

tags :
Powell (Fed): Η ανάκαμψη στις ΗΠΑ απέχει πολύ από το να είναι ολοκληρωμένη - Θα συνεχίσουμε την υποστήριξη
Η αμερικανική οικονομία έχει «βελτιωθεί σημαντικά» μετά την πρωτοφανή στήριξη που διέθεσε το Κογκρέσο και η κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Federal Reserve

Η αμερικανική οικονομία έχει «βελτιωθεί σημαντικά» μετά την πρωτοφανή στήριξη που διέθεσε το Κογκρέσο και η κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Federal Reserve, J. Powell, αν και η ανάκαμψη είναι «ακόμα μακριά από το να έχει ολοκληρωθεί».
«Η ανάκαμψη προχώρησε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο και φαίνεται να ενισχύεται», αναφέρει ο Powell σε ομιλία που θα παραδώσει στο Κογκρέσο το πρωί της Τρίτης 23/3, σύμφωνα με το Reuters.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας σημειώνει ταυτόχρονα ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών έχουν αυξηθεί, ενώ η στεγαστική αγορά φαίνεται ότι έχει ανακάμψει πλήρως.
«Ωστόσο, οι κλάδοι της οικονομίας που επηρεάστηκαν περισσότερο από την αναζωπύρωση των μολύνσεων [του κορωνοϊού] και από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης παραμένουν αδύναμοι και ο δείκτης της ανεργίας - ακόμα σε αυξημένα επίπεδα στο 6,2% - υποτιμά την πραγματική εικόνα καθώς η συμμετοχή στην αγορά εργασίας παραμένει πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα πριν από την πανδημία», αναφέρει.
«Η ανάκαμψη απέχει πολύ από το να είναι ολοκληρωμένη, και έτσι, εμείς στη Fed, θα συνεχίσουμε να δίνουμε στην οικονομία την υποστήριξη που χρειάζεται για όσο διάστημα είναι αναγκαίο", αναφέρει ο κεντρικός τραπεζίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης