Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Powell (Fed) κατά Bitcoin: Είναι ασταθές και δεν έχει καμία εσωτερική αξία

tags :
Powell (Fed) κατά Bitcoin: Είναι ασταθές και δεν έχει καμία εσωτερική αξία
«Τόσο το Bitcoin όσο και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα είναι ευμετάβλητα, ενώ δεν έχουν εσωτερική αξία» υποστήριξε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell
Σχετικά Άρθρα

Τα κρυπτονομίσματα είναι και θα παραμείνουν ένα ιδιαίτερα ασταθές περιουσιακό στοιχείο, ανέφερε ο πρόεδρος της Federal Reserves (Fed), Jerome Powell, προσθέτοντας πως η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν θα βιαστεί να εκδώσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα.
«Τόσο το Bitcoin όσο και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα είναι πολύ ευμετάβλητα, ενώ παράλληλα δεν έχουν εσωτερική αξία» επεσήμανει ο Jerome Powell κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) στην Ελβετία.
«Πρόκειται για κερδοσκοπικά assets και λειτουργούν περισσότερο ως υποκατάστατο του χρυσού, παρά του δολαρίου» δήλωσε.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Powell μίλησε ενώ το bitcoin τύγχανε διαπραγμάτευσης στα 57.000 δολάρια.

«Tα ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να συνυπάρξουν με τα μετρητά»

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Powell, μετά το «κατηγορώ» του για τα κρυπτονομίσματα, επεσήμανε πως κάποια στιγμή τα ψηφιακά νομίσματα θα πρέπει να συνυπάρξουν με τα μετρητά.
«Μία από τις τρεις βασικές αρχές που πρέπει να επισημανθούν είναι ότι τα ψηφιακά νομίσματα πρέπει να συνυπάρχουν με τα μετρητά, καθώς και με άλλα είδη χρημάτων σε ένα ευέλικτο και καινοτόμο σύστημα πληρωμών» δήλωσε.
«Οι βελτιώσεις στο παγκόσμιο σύστημα πληρωμών δεν θα προέλθουν μόνο από τον δημόσιο, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα» πρόσθεσε, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Τους τελευταίους μήνες, ο Powell έχει τονίσει αρκετές φορές ότι οι ΗΠΑ δεν θα ενεργήσουν βιαστικά σε ό,τι αφορά την έκδοση ψηφιακού δολαρίου λόγω του status του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης