Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στο Βέλγιο - Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού - Δεν είχε παρατηρηθεί πριν

Συναγερμός στο Βέλγιο - Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού - Δεν είχε παρατηρηθεί πριν
Η μετάλλαξη τράβηξε την προσοχή των επιστημόνων επειδή είχε μια «μετάλλαξη που σχεδόν ποτέ δεν είχε παρατηρηθεί πριν» - Προς το παρόν, έχουν καταγραφεί περίπου 100 κρούσματα
Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βέλγιο μετά από τον εντοπισμό νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Λιέγης ανέφεραν συγκεκρικμένα προς το παρόν σχετίζεται με περίπου το 4% των λοιμώξεων στη χώρα.

Το στέλεχος με την ονομασία B.1.214 ή "Spike Insertion"  ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο 2021 και η εξάπλωσή του παρακολουθείται στενά από ερευνητές από το ULiège και το KU Leuven, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir.

Περίπου 100 κρούσματα

«Προς το παρόν, έχουν καταγραφεί περίπου 100 κρούσματα με αυτήν τη μετάλλαξη και χρειάζονται πολύ περισσότερα στοιχεία για να μάθουμε τις επιδράσεις του ιού.
Μπορούμε όμως να δούμε ότι αυξάνεται σταδιακά στο Βέλγιο, ιδίως στις Βρυξέλλες, στη Φλαμανδική Μπραμπάντ και στο Ενό », δήλωσε ο Vincent Bours, καθηγητής ανθρώπινης γενετικής και επικεφαλής του εργαστηρίου ανάλυσης και αλληλουχίας Sars-Cov-2 στο πανεπιστήμιο της Λιέγης.

Προσέθεσε ότι αυτή η μετάλλαξη τράβηξε την προσοχή των επιστημόνων επειδή είχε μια «μετάλλαξη που σχεδόν ποτέ δεν είχε παρατηρηθεί πριν».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης