Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρώπη: Πάνω από 1 εκατομμύριο οι νεκροί από τον Covid-19, συναγερμός για το τρίτο κύμα της πανδημίας

Ευρώπη: Πάνω από 1 εκατομμύριο οι νεκροί από τον Covid-19, συναγερμός για το τρίτο κύμα της πανδημίας
«Βλέπουμε την κορυφή ενός τρίτου κύματος της πανδημίας στα κράτη μέλη και γνωρίζουμε ότι πρέπει να επιταχύνουμε τα ποσοστά εμβολιασμού των πληθυσμών», δήλωσε η επικεφαλής της Κομισίον Ursula von der Leyen

Ξεπέρασαν το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου οι σχετιζόμενοι με τον ιό Covid-19 θάνατοι στην Ευρώπη την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με μετρήσεις τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του Reuters, την ώρα που μεγάλα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου δηλώνουν ότι πλήττονται από ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, εξαιτίας των μεταλαλγμένων στελεχών του ιού και αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Την έναρξη της πανδημίας, καταγράφηκαν τουλάχιστον 37.221.978 κρούσματα και 1.000.062 θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορίου Reuters.
Η περιοχή, η οποία περιλαμβάνει 51 χώρες, έχει περίπου το 35,5% όλων των θανάτων από Covid-19 και το 30,5% όλων των περιπτώσεων στον κόσμο.
Η περιοχή περιλαμβάνει τη Ρωσία, τη Βρετανία, τα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα μικρότερα κράτη.

Ρυθμός εμβολιασμών

Η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει χορηγήσει περίπου 12 δόσεις εμβολίων για κάθε 100 άτομα, πίσω από τις ΗΠΑ που έχουν χορηγήσει περίπου 34 δόσεις ανά 100 άτομα.
Το Ισραήλ ηγείται παγκοσμίως στις προσπάθειες εμβολιασμού με περίπου 110 δόσεις για κάθε 100 άτομα.
Να σημειωθεί ότι ορισμένα εμβόλια απαιτούν δύο δόσεις.

Τρίτο κύμα

Με τον αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με το COVID-19 της ΕΕ πάνω από 550.000 και λιγότερο από το ένα δέκατο του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen είπε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε.
«Βλέπουμε την κορυφή ενός τρίτου κύματος της πανδημίας στα κράτη μέλη και γνωρίζουμε ότι πρέπει να επιταχύνουμε τα ποσοστά εμβολιασμού των πληθυσμών".
Καθώς η Γερμανία σκοπεύει να άρει το lockdowns και να αναζωογονήσει την οικονομία της, ένας εμπειρογνώμονας στο Ινστιτούτο Robert Koch δήλωσε την Τρίτη 16 Μαρτίου ότι ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται εκθετικά, με τη χώρα να εισέρχεται σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ρωσία

Χώρες στην Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, εξακολουθούν να επηρεάζονται περισσότερο από τον συνολικό αριθμό περιπτώσεων και θανάτων.
Η Ρωσία έχει τον υψηλότερο συνολικό αριθμό μολύνσεων, με πάνω από 4,4 εκατομμύρια ή σχεδόν το 12% όλων των κρουσμάτων στην περιοχή.
Η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας στον κόσμο κατά κεφαλήν, με περίπου 153 θανάτους ανά 100.0000 κατοίκους, πίσω από τις ΗΠΑ με 164 θανάτους για κάθε 100.000 άτομα.
Ενώ ο επίσημος αριθμός θανάτων στη Ρωσία ανέρχεται σε 94.267, τουλάχιστον 221.534 είναι οι απλώλειες λόγω της ασθένειας, σύμφωνα με έναν υπολογισμό του Reuters .

Ιταλία

Η Ιταλία έγινε η τρίτη χώρα στην Ευρώπη που ξεπέρασε τους περισσότερους από 100.000 θανάτους την περασμένη εβδομάδα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις κυβερνήσεις να μην σταματήσουν τα προγράμματα εμβολιασμού, ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δήλωσε ότι ο αριθμός των θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε εμβολιασμένα άτομα δεν είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό που παρατηρείται στον γενικό πληθυσμό με αναφορά στην περίπτωση του εμβολίου της AstraZeneca.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης