Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Lockdown έως τις 18/4 ζητεί η Merkel, αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις

Γερμανία: Lockdown έως τις 18/4 ζητεί η Merkel, αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις
Σε έγγραφο της Καγκελαρίας αναφέρεται ότι «με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, είναι απαραίτητο, πριν ανοίξουμε, να περιμένουμε οι αριθμοί να σταθεροποιηθούν και να μειωθούν».
Σχετικά Άρθρα

Παράταση της ισχύος του lockdown έως τις 18 Απριλίου 2021 θα εισηγηθεί η Καγκελαρία κατά την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων τη Δευτέρα (22/3/2021) , στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί η στρατηγική των επόμενων εβδομάδων που περιλαμβάνουν και το Πάσχα (4 Απριλίου).
Σύμφωνα με το Δίκτυο RND, σε έγγραφο της Καγκελαρίας αναφέρεται ότι «με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, είναι απαραίτητο, πριν ανοίξουμε, να περιμένουμε οι αριθμοί να σταθεροποιηθούν και να μειωθούν».
Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, συνιστάται αυστηρός περιορισμός, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού, από περιοχές με περισσότερα κρούσματα σε άλλες με λιγότερα.

Σχέδιο για περιορισμό των μετακινήσεων

Αναφερόμενη στο ίδιο έγγραφο, η εφημερίδα Bild μεταδίδει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μεταξύ άλλων και περιορισμούς της κυκλοφορίας των πολιτών σε περιοχές όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών παραμένει για περισσότερες από τρεις ημέρες πάνω από το 100.
Τότε, τονίζει η εφημερίδα , θα πρέπει να κλείνουν και τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, αυτό αφορά ήδη 180 από τα 401 διοικητικά διαμερίσματα της χώρας.

Το προσχέδιο

Η καγκελάριος σχεδιάζει να επεκτείνει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία έως και τον Απρίλιο 2021, ανέφερε νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
H Merkel και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων καλούνται να αποφασίσουν σχετικά με την επόμενη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Κατά την τελευταία τους σύσκεψη στις αρχές Μαρτίου συμφώνησαν σε ένα προσεκτικό άνοιγμα, παρά τις αντιρρήσεις της Merkel, η οποία προειδοποίησε ότι οι νέες μεταλλάξεις του Covid αποδεικνύουν, πως είναι δυσκολότερο να ελεγχθεί η πανδημία.

Για τα ταξίδια

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνεται στο σχέδιο απόφασης για το lockdown, τα κρατίδια θα πρέπει να εκπονήσουν σχέδια για το άνοιγμα «μεμονωμένων τομέων της δημόσιας ζωής», με την επίδειξη αρνητικού τεστ.
Στο ίδιο έγγραφο υπάρχει αναφορά σε ενδεχόμενη απελευθέρωση των διακοπών «περιορισμένης επαφής» εντός του κρατιδίου, με τη διενέργεια πολλών τεστ και την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων υγιεινής.
Ειδικά για τον τουρισμό, το κείμενο θέτει το ζήτημα επιπλέον ενίσχυσης των επιχειρηματιών, εφόσον τελικά δεν καταστεί δυνατό να ανοίξουν, έστω με περιορισμούς, για το Πάσχα.
Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό, στο σχέδιο συμφωνίας επαναλαμβάνεται η έκκληση να πραγματοποιούνται «μόνο τα απολύτως απαραίτητα» και εισάγεται η υποχρέωση διενέργειας τεστ πριν από το ταξίδι της επιστροφής, ανεξαρτήτως του εάν η περιοχή περιλαμβάνεται στις «επικίνδυνες» ή όχι, καθώς και η παραμονή σε καραντίνα.

Δοκιμάζονται οι ΜΕΘ - Κόπωση των πολιτών

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μολυσματικών Νοσημάτων Robert Koch, ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους για μια εβδομάδα ανήλθε σε 103,9 πάνω από το όριο των 100 και οι ΜΕΘ πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
Η κόπωση του πληθυσμού από τα περιοριστικά μέτρα, τώρα στον τέταρτο μήνα τους, αυξάνεται, αλλά οι αριθμοί υποδηλώνουν ότι οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων ενδέχεται να αναγκαστούν να τραβήξουν το «φρένο έκτακτης ανάγκης» που συμφώνησαν στις 2 Μαρτίου, αναιρώντας το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.733 σε 2.659.516, σύμφωνα με το RKI.
Οι αναφερόμενοι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 99 σε 74.664, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης