Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gottlieb (πρώην FDA): Δεν βασίστηκε στην επιστήμη το μέτρο της κοινωνικής απόστασης για τον Covid

Gottlieb (πρώην FDA): Δεν βασίστηκε στην επιστήμη το μέτρο της κοινωνικής απόστασης για τον Covid
«Θα έπρεπε να είχαμε αναπροσαρμόσει αυτό το μέτρο πολύ νωρίτερα», δήλωσε ο πρώην επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Αίσθηση προκαλούν τα λεγόμενα του πρώην επιτρόπου της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ, (FDA) του γιατρού Scott Gottlieb.
Ο γιατρός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας σε συνδυασμό με την εμβολιαστική εκστρατεία λέγοντας:
«Γνωρίζουμε τώρα ότι τα εμβόλια μειώνουν δραματικά την πιθανότητά να προσληφθεί κάποιος από Covid και να νοσήσει σοβαρά.
Γνωρίζουμε επίσης πως ελαχιστοποιεί τη μετάδοση και ελαττώνει την ασυμπτωματική νόσο, το βλέπουμε αυτό στα δεδομένα».
Συνεχίζοντας προτείνει σε όλους όσοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις

Καλύτεροι οι επόμενοι μήνες

Με τα πολλά μέτρα, ο Μάρτιος ήταν ένας «δύσκολος μήνας», αλλά καθώς η εμβολιαστική εκστρατεία συνεχίζεται χωρίς διακοπή, ο Απρίλιος και ο Μάιος θα είναι πολύ καλύτεροι μήνες.
«Οι άνθρωποι μπορούν να είναι πιο ελεύθεροι ... θα βγάλουν τις μάσκες τους, επειδή θα δούμε τη μείωση του επιπολασμού σε όλη τη χώρα και τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να βγουν έξω με περισσότερη εμπιστοσύνη», συνέχισε ο Gottlieb προκαλώντας αίσθηση με τις αισιόδοξες προβλέψεις.
Εντύπωση όμως προκαλεί και η δήλωσή του για το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης με στόχο την ανάσχεση εξάπλωσης του ιού.
«Αυτό το μέτρο για την κοινωνική αποστασιοποίηση έξι ποδών (1,82 μέτρα) ήταν πιθανώς η μοναδική ταχύτερη τακτική ανάσχεσης που χρησιμοποιήσαμε ως απάντηση στον Covid ... και δεν βασίστηκε σε σαφή επιστημονικά δεδομένα ... θα έπρεπε να το είχαμε αναπροσαρμόσει αυτό πολύ νωρίτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην επίτροπος της FDA και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer εγείροντας πλήθος ερωτημάτων για την επιβολή των εν λόγω δρακόντειων απαιτήσεων.

Fauci: Τα lockdowns δεν έχουν επιστημονικό έρεισμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις 11/3 ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Anthony Fauci, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει τίποτε επιστημονικό… στα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού – πόσω μάλλον στα lockdown.
Σε ερώτηση του CNN «γιατί δεν είναι ασφαλής κάποιος ο οποίος έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει;», ο Fauci απάντησε το εξής:
«Όταν δεν έχει αρκετά δεδομένα και επιστημονικά στοιχεία, όταν δεν έχεις αποδείξεις, πρέπει να κάνεις μια μαντεψιά…»
Υπενθυμίζεται ότι το CDC επιτρέπει στους εμβολιασμένους Αμερικανούς κάποιες «περιορισμένες ελευθερίες», προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Από τα ανωτέρω μπορεί κάποιος να συναγάγει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει επιστημονική βάση για τα συνεχόμενα lockdown…
Και όλα αυτά λέγονται ενώ νέα μελέτη από του CDC(Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) για τη δημόσια υγεία διαπιστώνει ότι τα αποτελέσματα από τη χρήση μάσκας σαφώς και είναι μέτρια.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα καθηγητής του Πανεπιστημίου Stanford ανέφερε πως μέρος του προβλήματος με τα lockdown είναι το γεγονός ότι ο Fauci δεν βλέπει τη ζημιά την οποία κάνουν.
«Φαίνεται να μην καταλαβαίνει ότι δημιουργεί όλων των ειδών τα προβλήματα: από ψυχολογικά προβλήματα έως μόνιμες σωματικές βλάβες».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης