Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Fauci: Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη, όχι στον εφησυχασμό

Προειδοποίηση Fauci: Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη, όχι στον εφησυχασμό
O Fauci προειδοποίησε ότι με 50.000-65.000 κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ ημερησίως δεν είναι δυνατόν να επικρατήσει εφησυχασμός
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στην Ευρώπη και να ανησυχήσουν, τόνισε ο Dr. Anthony Fauci, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι είναι πολύ νωρίς να κηρυχθεί η νίκη έναντι του κορωνοϊού.
O Fauci προειδοποίησε ότι με 50.000-65.000 κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ ημερησίως δεν είναι δυνατόν να επικρατήσει εφησυχασμός.

«Όταν βλέπουμε αυτό να παγιώνεται σε υψηλό επίπεδο, υπάρχει πάντα αύξηση του κινδύνου. Και στην πραγματικότητα, δυστυχώς, αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ευρώπη», δήλωσε ο κορυφαίος ειδικός λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ στο Fox News Sunday/
Η Ευρώπη, η οποία «φαίνεται να είναι πάντα μερικές εβδομάδες μπροστά μας», είχε το ίδιο είδος πτώσης όταν επιπέδωσε την καμπύλη, επεσήμανε ο Fauci.
«Νόμιζαν ότι ήταν ελεύθεροι αλλά δεν ήταν. Και τώρα βλέπουν αύξηση των κρουσμάτων. Πρέπει να το αποφύγουμε», υπογράμμισε.

Με ορίζοντα την 4η Ιουλίου

Ο Fauci τόνισε ότι είναι «λογικό» να περιμένουμε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να γιορτάζουν κανονικά την εθνική γιορτή της 4ης Ιουλίου αυτό το καλοκαίρι, μια προοπτική που έθεσε πρόσφατα ο πρόεδρος Joe Biden, δεδομένου του ρυθμού των εμβολιασμών στις ΗΠΑ.
Εξέφρασε ωστόσο ανησυχία για πολιτείες που προχωρούν σε χαλάρωση των περιορισμών, όπως το Τέξας που πέταξε τις μάσκες ή το Μίσιγκαν, το Νιού Τζέρσει και η Νέα Υόρκη, που ετοιμάζονται να χαλαρώσουν τους περιορισμούς την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης