Επιχειρήσεις

Η πρόταση των εφοπλιστών για να αρθεί το αδιέξοδο στον Ελλάκτωρ – Προτείνουν λύση πριν τις 26 Μαρτίου

Η πρόταση των εφοπλιστών για να αρθεί το αδιέξοδο στον Ελλάκτωρ – Προτείνουν λύση πριν τις 26 Μαρτίου
Οι εφοπλιστές της Greenhill προτείνουν διάλογο με τους μετόχους Reggeborgh και Μπόμπολα και 11μελές διοικητικό συμβούλιο
Σχετικά Άρθρα

Πρόταση διεξόδου από την κρίση στον Ελλάκτωρ, απευθύνουν οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δ. Μπάκος της GREENHILL INVESTMENT LIMITED στους άλλους μεγάλους μετόχους.
Η πρόταση αφορά την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου ευρύτερης αποδοχής στην Γενική Συνέλευση μετόχων που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Απριλίου στην οποία θα συζητηθεί και η αύξηση κεφαλαίου 120,5 εκατ. ευρώ. Απευθύνεται στους δύο μεγάλους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, την ολλανδική Reggeborgh Invest B.V. και τον Λ. Μπόμπολα και εφόσον γίνει δεκτή θα σημαίνει ότι το νέο ιοικητικό Συμβούλιο θα έχει την έγκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετοχών αφού προφανώς θα υπερψηφιστεί ομόφωνα από το σύνολο των μετόχων.

Η πρόταση για 11μελές διοικητικό συμβούλιο 

Με «Ανοικτή επιστολή προς τους μετόχους της Ελλάκτωρ», η GREENHILL των εφοπλιστών που διαθέτουν το 25,58% της μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας, προτείνουν διευρυμένο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ώστε να «έχει συμμορφωθεί με τα κριτήρια καταλληλότητας που ορίζουν η νομοθεσία και οι ορθές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης.»
Η μοναδική προϋπόθεση που φαίνεται να τίθεται στους δύο μεγάλους μετόχους είναι «να προσέλθουν σε διάλογο πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευής 26 Μαρτίου 2021 οπότε και θα προτείνουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), προκειμένου να συμφωνήσουμε σε κοινή λύση»
«Η πρότασή μας, προσθέτουν, διασφαλίζει την ανάδειξη Διοικητικού Συμβούλιου που θα συγκεντρώνει την μέγιστη δυνατή συναίνεση που είναι αναγκαία ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος.»

Τι θα συμβεί με την αύξηση κεφαλαίου;

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η στάση των δύο εφοπλιστών σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου που επίσης είναι στην ατζέντα της ίδιας γενικής συνέλευσης, αλλά εκτιμάται ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θα υπάρχει και συμφωνία σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου.
Άλλωστε οι εφοπλιστές δεν έχουν αποκλείσει τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου, μένοντας στην διευκρίνηση ότι ανέθεσαν σε διεθνή χρηματοοικονομικό οίκο συμβούλων να εξετάσει τους όρους που προτείνονται.

Το πλήρες κείμενο της «ανοικτής επιστολής» της Greenhill Investment Limited, είναι το ακόλουθο:


«Ως βασικοί μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μιας μεγάλης εταιρείας, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, σε δεκάδες χώρες, έχουμε ευθύνη όχι μόνον για τα κεφάλαια που έχουμε επενδύσει αλλά και ευρύτερα για την πορεία και την συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Έχουμε ήδη εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό για μια πρωτοβουλία συναίνεσης που απευθύνουμε προς τους άλλους δύο μεγάλους μετόχους.
Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση στην οποία έχει εμπλακεί η εταιρεία και καλούμε ανοικτά, ως βασικοί μέτοχοι τους δύο μεγάλους μετόχους μειοψηφίας Reggeborgh Invest B.V. και Λ. Μπόμπολα, να προσέλθουν σε διάλογο πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευής 26 Μαρτίου οπότε και θα προτείνουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), προκειμένου να συμφωνήσουμε σε κοινή λύση.
Πιστεύουμε στην ανάγκη διεύρυνσης του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να γίνει 11μελές και κυρίως να έχει συμμορφωθεί με τα κριτήρια καταλληλότητας που ορίζουν η νομοθεσία και οι ορθές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης.
Η πρότασή μας διασφαλίζει την ανάδειξη Διοικητικού Συμβούλιου που θα συγκεντρώνει την μέγιστη δυνατή συναίνεση που είναι αναγκαία ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος.
Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας εκφράζει και τις επιθυμίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετόχων της εταιρίας που προσβλέπουν στην δυναμική αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης