Διεθνή

Σε νοσοκομείο της Ρώμης θα εξακριβωθεί η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Σε νοσοκομείο της Ρώμης θα εξακριβωθεί η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V
O Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi δήλωσε πως, σχετικά με το συγκεκριμένο ρωσικό εμβόλιο, οι χώρες μέλη της Ένωσης θα περιμένουν το «ελεύθερο» του ΕMA,
Σχετικά Άρθρα

H περιφέρεια της Ρώμης, Λάτιο, ανακοίνωσε σήμερα ότι εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να εξακριβωθεί με επιστημονική αξιολόγηση, στο νοσοκομείο λοιμωδών Lazzaro Spallanzani της ιταλικής πρωτεύουσας, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, «Sputnik V».
«Σε λίγες ημέρες θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία, ασφαλώς εν αναμονή της σχετικής άδειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων EMA», δήλωσε ο περιφερειάρχης του Λατίου, Nicola Zingaretti.
«Πρόκειται για μια καλή είδηση, η οποία μας επιτρέπει να κάνουμε ένα άλμα σε ότι αφορά την ανάγκη προμήθειας εμβολίων», πρόσθεσε ο Zingaretti.
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής (19/3/2021), ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi δήλωσε πως, σχετικά με το συγκεκριμένο ρωσικό εμβόλιο, οι χώρες μέλη της Ένωσης θα περιμένουν το «ελεύθερο» του ΕMA, αλλά ότι αν δεν υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή οδηγία και στρατηγική η κάθε χώρα μπορεί και να προχωρήσει αυτόνομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης