Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sputnik V: Την ταχεία έγκριση του ρωσικού εμβολίου ζητούν Γερμανοί αξιωματούχοι

Sputnik V: Την ταχεία έγκριση του ρωσικού εμβολίου ζητούν Γερμανοί αξιωματούχοι
Μεταξύ άλλων Γερμανών αξιωματούχων, ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Marcus Söder και ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) δήμαρχος και κυβερνήτης του κρατιδίου του Βερολίνου Michael Müller ζητούν την επιτάχυνση της διαδικασίας της έγκρισης του ρωσικού εμβολίου μετά την υποβολή αίτησης στην ΕΜΑ
Σχετικά Άρθρα

Tάσσονται υπέρ της ταχείας έγκρισης του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό Sputnik V. ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Marcus Söder αλλά και ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) δήμαρχος και κυβερνήτης του κρατιδίου του Βερολίνου Michael Müller, σύμφωνα με δημοσίευμα του AΠΕ την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021.

Έγκριση

«Χρειαζόμαστε κάθε εμβόλιο που μπορούμε να αποκτήσουμε», δήλωσε σήμερα ο Michael Müller, μετά από τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των κρατιδίων, οι οποίοι συνομίλησαν κατά τη διάρκειά της και με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen για την ανάγκη υποβολής αίτησης για κανονική έγκριση του εν λόγω ρωσικού αλλά και άλλων εμβολίων.
«Εννοείται πως εάν έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε αυτό το εμβόλιο, φυσικά θα το θέλουμε και θα εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία», τόνισε o Müller, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της διάσκεψης των πρωθυπουργών των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Ταχύτητα

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Marcus Söder επεσήμανε με τη σειρά του ότι «σύμφωνα με όλες τις γνωμοδοτήσεις, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι ένα καλό εμβόλιο, εν μέρει δε καλύτερο και από ήδη εγκριθέντα.
Ως εκ τούτου, δεν ενδείκνυται τώρα να επεξεργαζόμαστε τα πάντα με τον κλασικό γραφειοκρατικά λεπτολόγο τρόπο κατά την εξέταση του εμβολίου αυτού.
Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να εγκρίνουν το εμβόλιο γρήγορα, με αποτελεσματικό τρόπο και χωρίς καθυστερήσεις.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει επίσης να έλθει σε επαφή με τους παρασκευαστές του εμβολίου εγκαίρως.
Η επείγουσα έκκλησή μου είναι να μην χάσουμε άλλη μία ευκαιρία», τόνισε ο Söder στην τηλεδιάσκεψη.

Ρεύμα

Προηγουμένως, οι πρωθυπουργοί τριών ανατολικογερμανικών κρατιδίων (Σαξονίας, Σαξονίας-Άνχαλτ και Θουριγγίας), δύο Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και ένας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) αντίστοιχα, είχαν επίσης ταχθεί εμφατικά υπέρ του εμβολίου Sputnik V με δηλώσεις τους στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης