Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkin (Fed Richmond): Τα επιτόκια θα αυξηθούν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην οικονομία

tags :
Barkin (Fed Richmond): Τα επιτόκια θα αυξηθούν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην οικονομία

Η αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη και οι προσδοκίες για άνοδο του πληθωρισμού έχουν ανεβάσει το κόστος του μακροπρόθεσμου δανεισμού, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Fed του Richmond, Thomas Barkin

Σχετικά Άρθρα

Το κόστος του μακραπρόθεσμου δανεισμού είναι ανοδικό, λόγω της αυξημένης αισιοδοξίας για την οικονομική ανάκαμψη και ορισμένων προσδοκιών για ένταση των πληθωριστικών εντάσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Richmond Thomas Barkin την Παρασκευή, αλλά η Fed δεν θα αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια έως ότου η οικονομία κατακτήσει τα μεγέθη εκείνα που θα δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχει ανακάμψει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Προϋποθέσεις

«Αναμένω την αυξηση των επιτοκίων (σ.σ. από τη Fed) όταν εκπληρώνονται οι όροι στους οποίους έχουμε αναφερθεί, δήλωσε ο Barkin.
Η Fed δεσμεύτηκε να μην αυξήσει τα επιτόκια έως ότου η οικονομία φτάσει σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης και ο πληθωρισμός όχι μόνο προσεγγίσει τον στόχο του 2% της Fed, αλλά προσεγγίζει το σημείο να ξεπεράσει αυτόν τον στόχο για κάποιο χρονικό διάστημα.
«Γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να αναφερόμαστε σε ένα συγκεκριμένο ορόσημο για την αύξηση των επιτοκίων, σε μήνα, έτος, ή τρίμηνο», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης