Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Ισχυρή ανάκαμψη, κάτω από το 2% ο πληθωρισμός - Δεν χρειάζεται αλλαγή πολιτικής

Powell (Fed): Ισχυρή ανάκαμψη, κάτω από το 2% ο πληθωρισμός - Δεν χρειάζεται αλλαγή πολιτικής
Ο πληθωρισμός παραμένει κάτω του 2%, οπότε δεν υπάρχει λόγος για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, επεσήμανε ο κ. Powell

Για ισχυρή ανάκαμψη, καλύτερη του αναμενομένου, έκανε λόγο στην ομιλία του, μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell.
Όπως επεσήμανε, η αμερικανική οικονομία θα τρέξει το 2021 με ρυθμό +6,5% το 2021.
Επίσης, υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός παραμένει κάτω του 2%, οπότε δεν υπάρχει λόγος για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Δεδομένου ότι η οικονομία θα ακόμη εκτεταμένη στήριξη για να επιτευχθεί η επαναφορά στην οικονομική κανονικότητα, τα επιτόκια και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα παραμείνουν αμετάβλητα.
Παρά τα καλά μέχρι στιγμής δεδομένα, ο κ. Powell χαρακτηρίζει το οικονομικό τοπίο ακόμη αβέβαιο ενώ εξαρτά την πορεία της ανάκαμψης από τον κορωνοϊό και την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.
Τέλος, η απασχόληση συνεχίζει να μην είναι στα επίπεδα που απαιτείται ώστε να γίνεται λόγος για επιστροφή στην κανονικότητα, με τις γυναίκες και τις μειονότητες να είναι οι κύριοι «χαμένοι» της πανδημικής κρίσης. 
«Περιμένουμε ότι θα αρχίσει να σημειώνεται ταχύτερη πρόοδος τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στον πληθωρισμό όσο προχωρά το έτος λόγω της εξέλιξης του προγράμματος εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, της δημοσιονομικής τόνωσης που παρέχουμε», ανέφερε ο κ. Powell, προσθέτοντας ωστόσο ότι «Περιμένουμε να συμβεί αυτό, αλλά θα πρέπει πρώτα να το δούμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης