Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βράζει λόγω covid η Λατινική Αμερική – Όχι Bolsonaro σε lockdown, επίθεση σε κυβερνήτες

Βράζει λόγω covid η Λατινική Αμερική – Όχι Bolsonaro σε lockdown, επίθεση σε κυβερνήτες
Διαδοχικά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων στη Βραζιλία
Σχετικά Άρθρα

Στο έλεος του β’ κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού είναι από τα τέλη του 2020 έως και σήμερα η Λατινική Αμερική, με την Βραζιλία να είναι η πλέον πληττόμενη χώρα.
Το τελευταίο 24ωρο η Βραζιλία ανέφερε τον δεύτερο βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 2.724 θάνατοι με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 287.499, αριθμός που είναι και ο δεύτερος υψηλότερος παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, αναφέρθηκαν 86.982 κρούσματα - μία ημέρα μετά το τραγικό ρεκόρ 90.303 μολύνσεων -, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 11.780.820.
Υπό αυτά τα δεδομένα και με το σύστημα υγείας να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση ο πρόεδρος Bolsonaro αντικατέστησε για τέταρτη φορά τον υπουργό Υγείας, ενώ την ίδια στιγμή κάλεσε το Ανώτατο Δικαστήριο να παρέμβει για να σταματήσουν οι «καταχρήσεις» των κυβερνητών των πολιτειών σχετικά με την επιβολή lockdown που περιορίζουν την οικονομική δραστηριότητα.

Lockdown στην Χιλή

Και ενώ στη Βραζιλία ο πρόεδρος Bolsonaro κυνηγά τους κυβερνήτες για την επιβολή lockdown, στην Χιλή η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε επιπλέον 24 δήμους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σαντιάγο, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Ήδη, 28 δήμοι τέθηκαν σε lockdown, οι 9 στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός των μολύνσεων που παραμένει ανησυχητικά υψηλός το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).
Πάντως, η Χιλή παρουσιάζει τους καλύτερους ρυθμούς εμβολιασμού σε όλη τη Λατινική Αμερική, καθώς μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες, εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.
Η Χιλή μετρά συνολικά 21.988 νεκρούς επί συνόλου 911.469 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης